Fordítóverseny 2020 – itt a végeredmény
Kategória: Fordítás

Újabb színfolttal bővült a győztes fordítások palettája!

A jubileumi, V. Fordítóversenyünkre 19 pályázat érkezett, 7 fordító tollából. A versenyre úgy készültünk, hogy egy négyfős szakmai grémium a versenyzők átlagpontszámával egészül ki, de sajnos menet közben ez némiképp változott. Kozma Kata és Johnny K. Palmer esetében az élet közbeszólt és alapos indokkal, de vissza kellett lépniük a zsűrizéstől. A beugró szerepet Bubnó Lőrinc elvállalta ugyan (köszönjük!), de sajnos őt is ledöntötte a szűkös határidőn belül egy kisebb megbetegedés. Így végül a szakmai zsűrit Csarnai Bori és Sipos Dávid Günther alkotta.

Zsűripontok

A két zsűri és a versenyzők egymásra adott pontjainak átlagából a harmadik helyen holtverseny alakult ki: a Virágh Márk által fordított Bízz énbennem [2020 Horvátország] és Váczi Mara Új utakon [2013 Észtország] alkotásai egyaránt 8,67 pontot kaptak az ítészektől. Őket előzte a listán Vámos Tamás Fekete-fehér [2012 Észak-Macedónia] fordítása 9,11 ponttal, míg a babért Virágh Márk egy másik fordítása vitte el 9,28 ponttal: Hol a Vihar el nem ér [2014 Hollandia].

Közönségpontok

Ti, vagyis a közönség is szavazhatott, ott a dobogó legalsó fokára Virágh Márk fordítása, a Lóvé [2019 Olaszország] került 8,43 ponttal. Őt előzte Vámos Tamás alkotása, ami a Mindennek vége címet kapta [2019 Izland], 8,57 pontot kapott. A közönségkedvenc 8,76 ponttal a korábban már említett „Új utakon” Váczi Marától.

Összesített végeredmény

Minden fordító az általa legjobb eredményt elérő fordítása alapján lett rangsorolva.

7. helyen zárt Horváth Krisztián, a legjobb fordítása 11,75 összpontszámot ért el.

6. helyen a fordítóversenyek újonca, Kovács Tamás (13,26).

5. helyezett az első fordítóverseny győztese, Kovács Regő (14,64).

4. helyen zárt a tavalyi verseny bronzérmese, Berecz Antónia (14,98).

A dobogó legalsó fokára a címvédő került: 3. helyezett lett Vámos Tamás (17,11).

Az előkelő 2. helyet Virágh Márk szerezte meg (17,18).

A győztes tehát Váczi Mara (17,43), ezzel 2018 után másodszor nyert! Gratulálunk!

A részletes végeredmény:
(kattintással nagyítható)

Köszönjük minden versenyzőnek, zsűritagnak és szavazónak!