KDP2017: a nevezési fázis részletes eredménye
Kategória: Kedvenc Dal

A Kedvenc Dal Projekt döntője már lezárult, így amíg számolgatjuk a pontokat és várunk Jon Ola Sand jóváhagyására, megmutatjuk az eddigi fázisok eredményeit. Kezdjük a nevezésekkel.

Az idei KDP-t júliusban kezdtük meg, amikor lehetőségetek nyílt benevezni a kedvenc Eurovíziós dalaitokat. Az eleve kiemelt 12 dal (a tavalyi döntősök) mellé 48 dalt kerestünk. Mindenkinek lehetősége volt megnevezni legalább 25, legfeljebb 23 dalt a lehetséges 1468 közül.

Összesen 358 dal kapott nevezést, azaz szavazatot. Ez olyannyira széles skálán mozgott, hogy akár 7 szavazattal bejusson egy dal a hatvanas mezőnybe.

Ebben a PDF-ben állítottuk össze ennek a részletes eredményét: kiderül, hogy a be nem jutó országok dalai közül melyik állt a legközelebb a továbbjutáshoz, de ugyanezt megmutatjuk az évtizedek szerint is. Megnézheted, hogy a korábbi évek KDP elődöntőiben szereplő dalok miképp csúsztak le idén az ismétlésről. Kiderül, melyik volt az 5 legnépszerűbb ország illetve év, és természetesen az is, hogy a bejutó dalok közül ki hány szavazattal került a TOP60 közé.

Ha pedig megjött a kedved a szavazáshoz, akkor ajánljuk figyelmedbe az éppen futó OGAE Video Contest szavazást.