Hírcsokor ’18 – Mindenki a fedélzetre!
Kategória: ESC, válogatók 2018

Habár még csak november eleje van, de négy ország is bejelentette az indulóját. Összeszedtük, hogy kik lesznek ott biztosan Lisszabonban.

Elindítjuk a heti összefoglalóinkat, mostantól minden hétfőn beszámolunk, hogy mi volt és mi lesz a 2018-as Eurovízióval kapcsolatosan.

Ez volt…

Arról már beszámoltunk múlt héten, hogy a portugál szervezők milyen témát, szlogent és logókat találtak ki a jövő évi versenyhez.

Belgium

Elsőként a belgák jelentették be indulójukat, a 27 éves Laura Groeseneken személyében. A SENNEK művésznéven is ismert énekes-dalszerző lesz a hatvanadik képviselője a 11 milliós országnak. Ezen a linken található a eurovision.tv erről szóló YouTube videója.

Finnország

A 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál finn képviselője Saara Aalto. Az énekesnő a Talent Suomi első szériájának második helyezettje, és a 2016-os UMK-n is csak Sandja tudta felülmúlni. Jövő márciusban a finn nézők és a zsűri 3 dal közül választja ki, hogy melyik dallal képiselje Saara az országot.

Azerbajdzsán

November 8-án a kaukázusi ország köztévéje bejelentette: Aisel képviseli őket a 63. Eurovízióson, Lisszabonban. A bakui születésű 28 éves énekesnő a jazz és a soul világában van otthon, kérdés, hogy az Ictimai TV is erre az útra tereli-e dalát.

Hollandia

A holland köztévé csütörtök reggel egy rejtvényt adott fel, aminek megfejtése a jövő évi versenyzőjük.
A poént most lelőjük: a 2014-es megmérettetésen Ilse DeLange-al együtt jegyzett duóval, a The Common Linnets-el a második helyezést elért Waylon lesz a lisszaboni színpadon a #NED három perce alatt. A dal előreláthatólag jövő tavasszal érkezik.

 

Ennyi történt előző héten, legközelebb egy hét múlva hétfőn jelentkezünk friss hírekkel.