Mindenki a fedélzetre! 42 országgal indul az ESC 2018-ban
Kategória: ESC 2018

Nem csupán az indulók listáját hozták nyilvánosságra a lisszaboni szervezők, hanem megtudtuk azt is, milyen lesz a 2018-as esemény designja, valamint kiderült a Eurovision Village helyszíne és az is, mikor indul a jegyértékesítés.

Nem árulunk zsákbamacskát: összesen 42 ország versenyzője indul a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon – igen, Oroszország visszatér egy év huzavonával zárult kihagyás után, Macedónia viszont nem indulhat az EBU felé fennálló nagy összegű tartozása miatt. A meglepetést viszont nem ez okozta a mai napon.

A kedd délután ugyanis bemutatták a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál szlogenjét és alaptémáját. All Aboard! – hangzik a felszólítás / felkérés egy utazásra, melynek a végállomása a jövő év májusi Eurovíziós Dalfesztivál lesz Lisszabonban. Újdonság, hogy az elmúlt évektől eltérően idén nem egy, hanem összesen 13 logója lesz az eseménynek, a grafikák mindegyike pedig egyazon alapból, a tenger élővilágából táplálkozik. Íme:

A 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit 2018. május 8-án és 10-én lesznek, a finálé május 12-én lesz, de már május 4-től kinyitja kapuit a Eurovision Village. Ez az az ingyenesen látogatható köztéri helyszín a rendező városban, ahol a résztvevő országok standokat állíthatnak, valamint napközben az ESC-n fellépők koncertjei várják az oda érkezőket. Ugyanitt pedig az élő show-kat óriáskivetítőkön követheti a tömeg. Ez a helyszín 2018-ban a Praça do Comércio lesz, egy óriási tér a belvárosban, közvetlenül a tengerparton.

A keddi tájékoztatásból kiderült, hogy a nyilvános jegyértékesítést várhatóan november végén kezdik meg. Ez nem vonatkozik az OGAE jegycsomagokra, az azokkal kapcsolatos bővebb információkra még várni kell egy kicsit.