OGAE Song Contest 2021 – végeredmény
Kategória: OGAE, Song Contest

Zsinórban harmadik alkalommal rendeztek a britek – címvédőként – OGAE Song Contestet, egy újabb győzelem rekordot jelentene a verseny 35 éves történelmében. A magyarokat a Honeybeast és Palya Bea képviselte. Bónusz: 2022-től csak 2 OGAE verseny lesz a mostani 3 helyett.

A videóban elhangzik, hogy a győztes országban rendezik jövőre az OGAE Song Contestet, de ezt cáfolta a nemzetközi OGAE: ma bejelentették, hogy 2022-től megszűnik a különálló Video Contest. Hallgatva az idők szavára, a Song- és Video Contest szinte ugyanolyanná formálódott az elmúlt években, így egybeolvasztják a kettőt: többek között megszűnik a nyelvszabály és a szigorú audio-/videóformátumra vonatkozó követelmény is. Ezzel együtt azonban felszabadul az eddig sűrűnek mondható őszi OGAE naptárban jópár hét, és igyekeznek a nemzetközi OGAE közösség számára megtalálni a legjobb programot.

A fentiek tükrében tehát a 2022-es OGAE Song Contest házigazdája egyáltalán nem biztos, hogy az idei Song Contest győztese fogja rendezni, hiszen erről csak akkor hoznak döntést, ha már ismert lesz a Video Contest győztese is.

és most görgess lejjebb a spoileres összefoglalóért

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021-ben tehát másodjára, a magyar klubbal egyszerre felvételt nyerő OGAE Ausztrália nyerte a Song Contestet, Tones and I és a Fly Away című számával. Világhírnév az segít, no.

A magyar részről köszönjük a pontocskákat Görögországnak, Ausztriának, Oroszországnak és Szlovéniának – sajnos nem lett hosszú a lista, és nem is íródott magyar rekord a verseny történetében, na de majd jövőre! Illetve, hamarosan kezdetét veszi a 2021-es, avagy az utolsó Video Contest szavazásunk is, ezzel kapcsolatban hamarosan jelentkezünk.