MEF Tisztújítás 2021
Kategória: MEF

A Magyar Eurovíziós Fanklub Egyesület 2019-ben megválasztott Elnökségének mandátuma idén lejár, így a 2021-es Közgyűlésen Tisztújítás esedékes. A pályázat módja az alábbiakban olvasható.

A pandámiás helyzetre való tekintettel az idei Közgyűlést – ahogyan arról a Tagoknak küldött meghívóban már írtunk – online keretek között fogjuk tartani, 2021. április 13-án (esőnap 17-én, szombaton 16 órakor). Fontos napirendi pont lesz a Tisztújítás, hiszen a lejáró mandátum miatt, az egyesület történetében immár negyedjére, meg kell választanunk az Elnökség tagjait. Ehhez hitelesített, titkos szavazást lehetővé tevő keretrendszert fogunk alkalmazni.

Milyen tisztségek pályázhatók?

A 2020-as Közgyűlés megszavazta az Alapszabályunk módosítását, mely alapján 2 elnökhelyettesi tisztség megszűnik. A 2015-ös induláskor még fontosnak tartották az alapítók ezeket a tisztségeket, mára azonban világossá vált, hogy a feladatkörük az Egyesület folyamatos működéséhez nem létfontosságúak, a feladatkörök időszakosságuk miatt kidelegálhatóak. Másrészt, ezek a tisztségek az elmúlt 6 évben többnyire nem is voltak betöltve, ami így az Elnökség határozatképességét nehezítette. Így az informatikai elnökhelyettes és a rendezvényekért felelős elnökhelyettes tisztség megszűnik.

A pályázható tisztségek:

  • elnök – az Egyesület törvényes képviselője. Részt vesz a nemzetközi OGAE hálózat elnökeit érintő szavazásokban, képviselve a magyar érdekeket. Koordinálja az Elnökség tagjainak munkáját. A tisztséget 2015 óta Vámos Tamás tölti be.
  • alelnök – az elnök általános helyettese, ad hoc feladatokat illetve állandó jelleggel kidelegált teendőket végez. Az elnök a gyors, de Elnökségi határozatot nem igénylő döntések meghozatalában az alelnökkel egyeztet, konzultál. A tisztséget 2017 óta Kovács Regő Kevin tölti be.
  • titkár – az Egyesület adminisztratív teendőit látja el, ügyel a szabályszerű működésre. Jegyzőkönyvvezetés, és azok nyilvántartása. A tisztséget 2017 óta Demeter Tibor tölti be.
  • gazdasági elnökhelyettes – az Egyesület bankszámláját kezeli, nyilvántartja és vezeti a költségvetést és az azzal járó adminisztrációt. A tisztséget 2015 óta Kassa Attila tölti be.

Ki és hogyan pályázhat?

Minden, 18. életévét betöltött személy, akinek a megválasztása esetén a tisztség betöltése semmivel sem összeférhetetlen.

A pályázat során egy legfeljebb A4 oldal terjedelmű dokumentum nyújtandó be, mely tartalmazza, hogy

  • mely pozíciót pályázza meg,
  • egy fotót a pályázóról,
  • bemutatkozás (különös tekintettel az Eurovízióhoz fűződő viszonyára)
  • motiváció

A pályázati anyagot 2021. április 4. 20 óráig kell megküldeni a palyazat@magyarescfanklub.hu címre.