OGAE Song Contest 2020: elindult a szavazás!

Az idei versenyt ismét a brit OGAE rendezi, London után azonban Edinburgh a „helyszín”. 28 ország vesz részt, minket Péter Szabó Szilvia képvisel a Két világ közt című dalával.

A 2005-ben világforgató Péter Szabó Szilvia dalát még júniusban válaszottuk ki 10 jelölt közül, ahol 20 ponttal előzte a második helyezett aspiránst, magyarán szólva kenterbe verte a mezőnyt.

Az OGAE Song Contest a nemzetközi rajongói hálózat azon versenye, ahova a tagklubok egy-egy olyan dalt nevezhetnek, ami legalább 75%-ban az ország (egyik) hivatalos nyelvén szól, és a megelező évnél nem korábban jelent meg, na és persze az előadónak is az adott nemzethez kell tartoznia. A verseny célja, hogy nemzetközi reflektorfényt irányítson a kiválasztott dalra/előadóra, hiszen mintegy 45 ország és kb. 13.000 ESC-rajongójához jut el.

A 2020-as mezőnyben számos korábbi (vagy leendő) Eurovíziós sztár került, a dalok többsége a 2020-as hangulathoz passzol. Ha úgy vesszük: tudjuk milyen volt a világ a pandémia előtt (pl. 2005-be forgott, ja, ezt már említettük, bocsi), de nem tudjuk még, milyen lesz utána, szóval itt vagyunk most Két világ közt. (Aktuális, pipa!)

A szervező britek kitettek magukért: adott egy oldal, rajta minden induló profiljával (katt a képre pl. eredeti és angol nyelvű dalszövegért, profilinformációkért), de elérhető a mezőny Spoitfy-on is. Ha azt nem szereted, akkor a szavazólapunkon linkeltük a verseny honlapjáról elérhető mp3-akat, külön-külön.

A szavazás menete

Minden dalt – kivéve a magyart (saját országra továbbra sem lehet szavazni) – 0 és 5 pont között kell értékelned. A MEF tagjainak szavazata háromszoros súllyal számítanak. (Lépj be, és akkor majd a Tiéd is!)

Szavazási határidő: 2020. szeptember 27. éjfél

Szavazólap: ide kattints!