OGAE Eurovision Fan Contest – MINDENKINEK
Kategória: ESC 2020, OGAE, szavazás

A világ legnagyobb Eurovíziós rajongói hálózata, az OGAE, a szokásos éves szavazásán idén nem csak a tagjaira gondol: mindenkit szavazásra invitál. Bemutatkozik az idei legnagyobb szavazás, az OGAE Eurovision Fan Contest. (És igen, Magyarország is számít, hiszen a MEF az OGAE magyar szekciója!)

2020 olyan év lesz, amit egyikünk sem fog elfelejteni. Az idei Eurovízió úgy vonul be a történelembe, hogy meg sem rendezik!

Minden dal kiválasztásra került, az előadók készen  álltak, a rajongók megtervezték az utazásokat, a színpad design véglegesítésre került, a jegyeket eladták és mindenki készült arra, hogy mindez beteljesedjen a holland Rotterdam városában. De nem így lett.

A világot bejáró egészségügyi vészhelyzet miatt egy élő közönséggel lefolytatott verseny lehetetlen. Sajnos a szervezők nem tudtak megállapodni egy mindenkinek megfelelő alternatív formátumon, így le kellett mondaniuk a 2020-as Eurovíziós Dalfesztivált. Éppen akkor, amikor a világon milliók vannak kiéhezve egy kis lélekemelő szórakozásra…

A rajongók az Eurovízió motorjai és az OGAE büszke arra, hogy 13000 tagjával a legnagyobb ilyen hálózat lehet. A rajongók azt akarják, hogy menjen a show; akarják, hogy a 2020-as ESC előadóknak esélyük legyen bemutatni a dalaikat és persze akarják, hogy kiderüljön, mi történt volna májusban, ha minden a rendes kerékvágásban halad. Ezért az OGAE örömmel jelenti be a Eurovision Fan Contestet és a világon minden lelkes Eurovíziós rajongót szavazásra hív.

Az OGAE évente lebonyolítja a szavazását a tagjai között, hogy megállapítsa, ki az ő kedvencük. Tavaly az olasz Mahmood nyert, két éve pedig Netta Izraelből. Ez a szavazás (OGAE Poll) idén a hagyományok szerint lezajlik, de ezúttal bárki és mindenki, aki az Eurovízió szerelmese, kiegészítheti ezeket a voksokat a sajátjával.

A nemzeti OGAE klubok jelentik majd a zsűri szavazatokat, amik 50%-ban fognak számítani. A pontok másik fele a nyilvános, online szavazáson leadott voksokból tevődik majd össze, hála a Mi-Voice-nak, az OGAE partnerének. A zsűri- és az online szavazatok további felosztása azon múlik, hogy az illető ország részt vett-e – a szavazásban!

Ahhoz, hogy részt vehess a szavazásban, nem kell mást tenned, mint regisztrálnod 2020. május 3. éjfélig ezen az oldalon. A regisztráció a szavazáshoz elengedhetetlen, ezzel lesz biztosított, hogy a lehető legigazságosabb eredmény születhessen. A megadott adataid más célra nem kerülnek felhasználásra. A szavazás kezdetekor (május elején) emailt fogsz kapni, aminek segítségével leadhatod majd a pontjaidat.

(Ha viszont a MEF tagja vagy, akkor április 26-ig kell ugyanezt megtenned!)

Eredményhirdetés: várhatóan május 15-én.

Habár mindez csupán szórakozás, a 2020-as Eurovízió összes előadója már hős, de azért a győztes kapni fog egy trófeát, mint a Rajongók Kedvence 2020-ban.

Forrás: OGAE International