Hírcsokor #6/2020

Sziasztok! Elérkeztünk az utolsó hírcsokrunkhoz idén, mivel az orosz dalon kívül (ami holnap, március 12-én jelenik meg) mindegyik dalt hallottuk már. Vágjunk is bele!

 

Ausztria

Megjelent Vincent Bueno dala, melynek címe Alive. A Jacko-Timberlake stílusú dalt a második elődöntőben halljuk majd.

Írország

Írország is bemutatta dalát, melyet belső kiválasztással küldenek ki az írek Rotterdamba. A Katy Perry-stílusú dalt Lesley Roy adja elő, címe a Story Of My Life

San Marino

A második elődöntőben megmérkőző San Marino is kiválasztotta dalát. A visszatérő, 2011-ben elődöntőben maradó Senhit énekli majd Freaky! című dalát.

Portugália

A szuperüberbrutálszombat folyamán temérdek ország választott dalt, köztük a 2018-as házigazda is, akik Elisát küldik Medo de sentir című dalával.

Dánia

A Dansk Melodi Grand Prix győztese idén Ben & Tan, akik Yes című dalukkal próbálják beénekelni magukat a második elődöntőből a döntőbe.

Bulgária

Tears Geeting Sober című dalával képviseli a visszatérő bolgárokat Victoria szintén a második elődöntőben.

Finnország

A nagy közönségkedvenc Cicciolina ugyan aratott a nézőknél, de sajnos a zsűri pontjaival is számoltak finnugor barátaink, akik így Aksel előadásában küldik a Look awa… Mármint Looking Back című számot Rotterdamba.

Svédország

Sjüttio-EN poäng!

Sokaknak lesz még rémálma ezzel. A Melodifestivalen all-star gáláján minden is volt, csak show nem, ezt persze a koronavírus miatt akarták így az SVT emberei. A szavazás már annál izgalmasabb volt. Dotter és a The Mamas is 65-65 ponttal zárták a zsűriszavazást, majd a nézőktől a The Mamas 72. míg Dotter 71 pontot kapott, így rekordalacsony pontszámmal a The Mamas képviseli idén Svédországot Hollandiában.

Észak-Macedónia

You című számával képviseli Vasil a macedónokat idén, dalát az első elődöntőben hallhatjuk majd.

Ciprus

Bemutatta Ciprus is dalát, mely nem más, mint Sandro előadásában a Running.

Azerbajdzsán

Az azeriek idén Efendrit küldik Rotterdamba, dalának címe Cleopatra.

Málta

A szigetország is bemutatta dalát, mely nem más, mint az All Of My Love. A dalt Destiny adja majd elő, aki a 2015-ös Junior Eurovízióson már bizonyított, megnyerte a dalversenyt.

 

Ezúton is szeretnénk mindenkit meghívni a most szombaton (03.14.) tartandó első #havitali eseményünkre, melyet 15 órakor tartunk a Why Not Bistroban (Bp., Belgrád rkp. 18.). Kötetlen beszélgetéssel és KVÍZZEL várunk mindenkit sok szeretettel.

 

Köszönjük szépen heteken át tartó figyelmeteket! További szép hetet mindenkinek!