Hírcsokor ’18 – Mindenki a fedélzetre!

Macedónia, Måns Zelmerlöw, meghosszabbított Dal-jelentkezés, mindent megmagyarázunk második „mírcsokrunkban”.

Macedónia

2008 és 2011 után 2018-ban is rekord létszámú, 43 ország vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, köszönhetően annak, hogy -minden bizonnyal a pénzügyi problémák megoldása révén- 🇲🇰 Macedónia is ott lesz a lisszaboni színpadon.

Nemzeti válogatók

Még ugyan sok dolog nem derült ki, viszont pár pontban összeszedtük:

  • 🇭🇺 Ami számunkra a legfontosabb: meghosszabbították A Dal jelentkezési határidejét, méghozzá a mai napig, az első élő show előtt 2 hónappal.
  • 🇬🇷 Görögország idén három produkció közül választja ki dalát. 5 dalt választott ki a görög tévécsatorna, viszont kettőt diszkvalifikálni kellett.
  • 🇸🇮 Szlovénia képviseletére 108 dal érkezett be nyugati szomszédunk nemzeti rádió- és televíziótársaságához. Ez pont 18-cal több, mint a tavalyi évben.
  • 🇬🇧 Az Egyesült Királyság idén is a You Decide keretein belül választja ki dalát, amit idén nem csak Mel Giedroyc vezet majd, hanem Måns Zelmerlöw is mellette lesz.
  • 🇪🇪 Észtország bejelentette azt a 20 dalt, melyet az Eesti Laul keretein belül kiválaszt országuk képviseletére 2018-ban. Ezen a linken egy pár szám meg is hallgatható az Eesti Laul hivatalos oldalán.
  • 🇲🇹 Málta is előállt már korábban előállt azzal a 16 dalcímmel és előadóval, akik február 3-án megmérettetnek a nemzeti válogatójukban.

Jövő héten újra jelentkezünk, remélhetőleg sok, több, és még több sazftos információcunamilavinával. Addig is szép hetet mindenkinek!