Retro Contest 1971 – 12+13 ország dalára indult meg a szavazás!

47 évet ugrunk vissza az időben, szavazunk és akár nyerhetünk is. A magyar induló Szécsi Pál.

1971 – Monaco az egyetlen győzelmét aratta az első ír rendezésű Eurovízión. Magyarországon ugyan már sugározták korábban is a műsort, de ’71-ben még nem gördült fel a vasfüggöny, így nem is vettünk részt. Így ez a játék tekinthető akár hiánypótlásnak is.

Júniusban tartottunk előválogatót, ahol Zalatnay Saroltát (Fák, virágok, fény) és Koncz Zsuzsát (Valahol egy lány) megelőzve diadalmaskodott Szécsi Pál a Gedeon bácsival.

A Retro verseny 2 kategóriára oszlik: Second Chance Contest (12 induló) és Retro Guest Jury Hits (13 induló), azaz két győztes avatunk majd a végén. Minden résztvevő ország szavaz mindkét kategóriában, valamint Albánia, Románia, Szlovénia és Luxemburg indulók nélkül osztanak pontokat. Saját ország dalára ugyanakkor nem lehet szavazni, így arra apellálhatunk, hogy Gedeon bácsit minden ország úgy imádja majd, hogy tejban-vajban fürdetik, de legalábbis agyonpontozzák az indulónkat.

A szavazás során minden egyes dalt (kivéve a magyart) 1 és 10 pont között kell értékelned. Az állandó brightoni szervezők nem elégszenek meg a ranglistánk elküldésével, hanem az is kell nekik, hogy az egyes zsűritagok (név nélkül) hogyan értékelték a dalokat, így ezúttal – szokásunktól eltérően – a MEF tagok szavazat nem lesz súlyozottan beszámítva. A szavazáson résztvevők az eddigiekhez hasonlóan azonban – ha hozzájárulnak – akár nyerhetnek is a későbbi sorsoláson valamilyen Eurovíziós relikviát.

Szavazási határidő: 2018. augusztus 26. 20 óra

A teljes mezőny ide kattintva érhető el.

A szavazólap pedig itt.