OGAE Szavazás – így szavaztak a magyar fanok
Kategória: ESC, ESC 2016, OGAE, szavazás

Egy hete volt a határideje annak, hogy a Rest of the World szavazásán részt vegyen az, aki szeretne. Megjött a magyar szavazókra vonatkozó kivonat, íme az eredmény!

Az már múlt héten kiderült, hogy a RoW Ausztráliának adta a 12 pontját, második lett Oroszország, harmadik Franciaország és negyedik Magyarország, azaz az első pontbemondás során rögtön 7 ponttal indított a Pioneer. A 372 szavazó a világ minden tájáról voksolt, és közöttük volt 66 magyar. Lássuk, hogy szavaztunk mi:

1 pont – Észtország

2 pont – Lettország

3 pont – Ciprus

4 pont – Németország

5 pont – Norvégia

6 pont – Azerbajdzsán

7 pont – Franciaország

8 pont – Ausztrália

10 pont – Oroszország

12 pont – Magyarország

Mivel Magyarország – még! – a Rest of the World része, abban a különleges helyzetben voltunk, hogy szavazhattunk magunkra. Ezt olyannyira megtettük, hogy a Pioneer háromszor annyi pontot kapott, mint a második helyezett orosz dal. Ilyen korábban nem volt, többnyire elfogultak, de kritikusak szoktunk lenni a saját indulónkkal, ami a pontjainkon is meg szokott látszódni.

Az OGAE szavazás pontbemondásai a következő hetekben folyamatosan zajlanak, itt lehet követni. 6 ország már kihirdette pontjait, vezet Oroszország és Franciaország holtversenyben Ausztrália előtt. 21 ország még nem kapott pontot. Magyarország a 9. helyen áll 13 ponttal (Fehéroroszország 2, Luxemburg 4 ponttal jutalmazta Freddie dalát).

Még 39 ország hátra van, tehát nagyon sok minden változhat még.

Hajrá Freddie!

forrás: OGAE