Meg van az elődöntők rajtsorrendje!
Kategória: ESC 2017

Ma délelőtt nyilvánosságra hozták a fellépési sorrendet, a Viszlát nyár a 13., Alexander Rybak pedig az 1500. Babona vs statisztika!

Már korábban eldőlt, hogy Magyarország a május 10-i, második elődöntő második felében fog a színpadra lépni. Most már azt is tudjuk, hogy az AWS a 13-as rajtszámot kapta. Málta után fogunk következni, utánunk pedig Lettország jön.

Az idei versenyen először Azerbajdzsáné lesz a terep, míg az utolsó elődöntős produkció a tavalyi házi gazdáé, Ukrajnáé. Az Eurovíziók történetének 1500. dala lesz Norvégiáé, így ez a mérföldkő a legjobb helyre került, hiszen az északiakat a 2009-ben rekordpontszámmal győzelmet arató Alexander Rybak fogja képviselni. Egyébként Norvégiának még nem volt “kerek százas” produkciója, a legutóbb, 2016-ban mi kaptuk ezt a megtiszteltetést.

Visszakanyarodva a rajtszámunkhoz: az elődöntőben 13-ként fellépni nem feltétlenül rossz ómen. 2004 óta ebből a rajtpozícióból 24 alkalomból 14-szer továbbjutottak a dalok. Igaz, erre legutóbb 2015-ben volt csak precedens, akkor viszont épp a későbbi győztes Heroesé volt az a rajtszám. Nagyon szívesen javítjuk fel ezt a statisztikát a svéd mintát követve! 🙂 #AWSome

Forrás: eurovision.tv, eschungary.hu