Stockholm 2016

Eurovízió 2016 – a show

A Dal 2016

Utazás, szállás

Mivel a két hét alatt várhatóan mindenki más-más időpontban fog kiutazni, és ennél fogva nem is tölt mindenki ugyanannyi időt Stockholmban, a kiutazás és a szállás szervezésében a MEF nem vesz részt, azt önállóan kell megoldanotok. Ugyanakkor, útitárs keresésében szívesen segítünk, mind a facebook-csoportban, mind a levlistánkon. Ha megírod, hogy mikor tervezel kiutazni, beajánlunk azoknál, akik szintén ugyanakkor mennek… (info@magyarescfanklub.hu)

Stockholm repterei és megközelítésük

Arlanda

Távolság a belvárostól: 40 km. (Norwegian Airlines)

Közlekedés:

Arlanda Express: a vonat 20 perc alatt ér ki (és be), 15 percenként jár. (280 SEK, 25 éves korig: 150 SEK)

Flygbussarna: a busz 35-45 perc alatt ér ki (és be) a Központi Pályaudvarhoz, 10-15 percenként jár. (99 SEK, 17 éves korig: 89 SEK)

Skavsta

Repülőtér 100 km-re van Stockholmtól, a fapados járatok reptere. (WizzAir)

Közlekedés:

Vonattal: Nyköping vasútállomás 7 km-re található a reptértől, taxival (kb. 200 SEK) vagy az 515-ös helyi busszal (26 SEK) közelíthető meg. A vonat valamivel több, mint 1 óra alatt ér Stockholmba (min. 143 SEK).

Flygbussarna: a busz kb. 80 perc alatt ér ki (és be) a Központi Pályaudvarhoz, 1-1,5 óránként jár. (139 SEK, 17 éves korig: 119 SEK)

Bromma

Kis reptér Stockholm városhatárain belül. Magyarországra nincs közvetlen járat innen.

Közlekedés:

Tömegközlekedéssel kb. 30-40 perc. (2 db A zónás jegy, 25 SEK)

Flygbussarna: a busz 20 perc alatt ér ki (és be) a Központi Pályaudvarhoz, 10-15 percenként jár. (75 SEK, 17 éves korig: 59 SEK)

Västerås

Repülőtér kb. 100 km-re van Stockholmtól. Közvetlen járatok csak ezekre a helyekre: Reykjavík, London, Alicante, Malaga, Madrid és Új-Kaledónia.

Közlekedés:

Vonattal: Västerås vasútállomás busszal közelíthető meg. Az út valamivel több, mint 1 óra (min. 143 SEK + buszjegy).

Flygbussarna: a busz kb. 80 perc alatt ér ki (és be) a Központi Pályaudvarhoz, minden páratlan napon, naponta egyszer jár. (139 SEK, 17 éves korig: 119 SEK)

A helyszínek

Globen Arena

– az élő showk helyszíne.

Eurovision the Party

Tele2 Aréna, május 14.

A Live Nation és a Tele2 jóvoltából, az Eurovízióval párhuzamosan óriási buli készül a Globen tőszomszédságában lévő Tele2 Arenaban.

A buli 19:30-kor kezdődik, 300 négyzetméteres kivetítőn lehet majd élőben követni az Eurovízió döntőjét. Afterparty hajnalig. Fellép többek között Carola és Loreen is.

Házigazda: Sanna Nielsen. Korhatár: 20 év.
Weboldal: http://www.eurovisiontheparty.com/
Jegyvásárlás: axs.com

EuroVillage

– Kungsträdgården (Royal Garden)
Kivetítős követése az élő műsoroknak, de napközben is rengeteg program! Bármikor bele lehet futni fellépőkbe…

EuroClub és EuroFanCafé

– A királyi palotával szemben, a vízpart mellé felhúzott ideiglenes létesítményben. (“A legjobb helyen, amit Stockholm nyújtani tud.”)
Buli minden este. A két rendezvény egy fedél alatt jön össze: a hivatalos afterpartyk és az OGAE által szervezett bulik is itt kapnak helyet, 2 szinten és 2800 négyzetméteren. Napközben megtekinthetőek lesznek innen a próbák. Belépés csak akkreditációval lehetséges: vagy a hagyományos F (fan) akkreditációval kell rendelkezned (illetve P (press), D (delegációk), stb.), vagy kifejezetten a EuroFanCaféhoz. Utóbbi csak OGAE tagsággal érhető el és 500 svéd koronába kerül a kéthetes belépő.

Red Carpet

– Városháza
A vörös szőnyeges vonulás helyszíne, az Eurovízió hivatalos megnyitója. (Várhatóan május 8-án.)