KDP2017: az Elődöntő részletes eredménye
Kategória: Kedvenc Dal

Folytatódik a Döntőbe vezető út részleteinek felfedése, ha már lezárult az utolsó szavazás is.

Korábban három videóban szűkítettük le csoportonként 2-2 dalra, a döntősökre a mezőnyt. Azokban a kiesők jelölése teljesen véletlenszerű volt, most megmutatjuk a pontos eredményeket. (A videó alatt pedig kivesézzük.)

Ami nem újdonság: a tavaly 12 döntős közül nyolcan ismételhettek, és ők jövőre is biztosan ott lesznek az Elődöntőkben kiemeltként. A City Lights és az A Million Voices debütált a TOP60-as mezőnyben és így sikerült döntőbe jutniuk, míg a What About My Dreams úgy jutott először a legjobbak közé, hogy tavaly (4. hely a csoportjában) és tavalyelőtt (3. hely) is ott volt az elődöntőben. A Fairytale 2015-ben a 9. helyen végzett a döntőben, tavaly viszont csak negyedik lett az elődöntős csoportjában, így nem került a TOP12 közé.

A nevezési fázisban kapott szavazatok alapján komoly esélyesként versenyzett a La La Love, ennek ellenére a C csoport utolsó helyén végzett. Pontosan ugyanez történt a Puppet On A String-gel is a D csoportban, Hasonló meglepetést okozott a Rändajad: tavaly még a döntő 8. helyén végzett, most viszont senkit sem előzött meg a csoportjában. Még ennél is kevesebb, csupán négy pontot kapott az Everyway That I Can és a Ne partez pas sans moi. A Let Me Try gyűjtötte be a legkevesebb, 3 szavazatot.

A C csoportból a Waterloo 18 szavazattal még épphogy döntős lett, a Tu te reconnaitras 21, és a Lane moje 19 vokssal nem jutott tovább a csoportjából.

A C csoport egyébként szoros volt: a Rhythm inside egyetlen szavazattal maradt le a döntős szereplésről, de egészen a csoport 9. helyéig egy-egy szavazat volt a különbség. Az F csoport hozta a legegyértelműbb eredményt: holott a két továbbjutó, a Molitva és a Fairytale egyaránt 28-28 pontot kaptak, a harmadik helyezett Hajde da ludujemo-t 12 ponttal előzték. Ekkora különbség a második és harmadik helyezett között sehol máshol nem volt.

A kieső magyar dalok egy kivételével mindannyian 15-15 pontot kaptak:

  • A csoport: Unsubstantial blues – 15 pont, 4. hely
  • B csoport: Kinek mondjam el vétkeimet – 15 pont, 3. hely
  • E csoport: Origo – 17 pont, 4. hely
  • F csoport: Kedvesem – 15 pont, 4. hely

Folyt.köv. egy hét múlva, a Döntő végeredményével.