Indul a 2016-os Kedvenc Dal Projekt!
Kategória: Kedvenc Dal, szavazás

Újra nekilátunk, hogy kiderítsük, idén melyik a magyar Eurovízió-fanok mindenkori kedvence? A tavalyiakról sem feledkezünk meg, de idén jelentős változások lesznek. Íme, a részletek:

Tavaly hosszú és sok szavazási procedúra végén derült ki, hogy a közös kedvenc színpadra állított dalunk a Molitva (2007, Szerbia). Idén ez másképp lesz.

3 körben lehet majd szavazni, az első máris – most azonnal – elindul!

Megtartjuk a tavalyi elődöntők 1-8. helyezést elérő dalokat, azaz a TOP48-at, de további 12 dallal feltöltjük a mezőnyt 60 fősre. Így aztán az Elődöntőktől kezdve a tavalyival egyező procedúrával elválik, hogy még mindig a Molitva-e a nyerő, vagy esetleg valami más?

Minden szabály le van itt írva, de a lustáknak összefoglaljuk itt is, hogy mi most a teendő:

Küldd el a 10 (azaz tíz) kedvenc Eurovízión megmérettetett dalodat július 31-ig a szavazas@magyarescfanklub.hu címre! Bármelyik évben indult dalt benevezheted, de évenként csak legfeljebb 6-ot, illetve a tavalyi TOP48-ban se szerepeljen, hiszen azok már eleve bejutottak a hatvanas mezőnybe. (Ld. az idei KDP kiírásánál, az oldal alján.)

A beküldéskor a daloknak nem kell rangsorolva lenniük, de év/ország alapján legyenek egyértelműen beazonosíthatók.

A 6 legtöbb szavazatot kapó dal bejut, továbbá még kettőt egy nemzetközi zsűri juttat be. Külön kategóriából, a “2004-es vagy korábbiak” közül a 2 legtöbbet nevezett dal, valamint az országukat nézve legritkább 2 dal is bejut.

A szavazáson bárki részt vehet (ld. a szabályoknál), azonban a MEF regisztrált tagjainak a szavazata háromszoros súllyal számítanak.