Hírcsokor ’18 – Mindenki a fedélzetre!

Ebben az összefoglalóban az utolsó teljes novemberi hét eseményeit foglaljuk össze. Mert hát van mit természetesen.

Először a kicsik…

  • A tegnapi nap során a tbiliszi Junior Eurovíziós Dalfesztivált 188 ponttal az 🇷🇺Oroszországot képviselő Polina Buguszevics nyerte meg Wings című dalával. Ezúton is gratulálunk neki!
  • Jövőre tehát Oro… Mármint nem, a 23-án robbant hír szerint a 16 éven aluliak Eurovíziós Dalfesztiválja 🇧🇾fehérorosz főváros, Minszk rendezheti.

…aztán a nagyok!

  • 🇭🇺 Több, mint 350 dal érkezett be a határidő előtt az MTVA-hoz a 2018-as Dalra, mely a pályázatok számában idén is rekordot döntött. A várhatóan az előző évekhez hasonlóan december elején sorra kerülő sajtótájékoztatón jelentik be azt a 30 dalt, amiből a január 20-án induló, hat részből álló műsorfolyamban a szakmai zsűri és a nézők kiválasztják(-juk), hogy ki(ke)t fog figyelni a világ a HUNGARY #HUN felirat maximum három perce alatt.
  • 🇪🇪 Az észt ERR bejelentette, melyik kandidálójuk melyik elődöntőben fog színpadra lépni a balti állam képviseletének reményében. Az erről szóló hivatalos észt nyelvű cikket itt találod.
  • 🇸🇪 “Sverige, vi har ett resultat!” – hallik majd párszor David Lindgren szájából eme (csodálatos) mondat, mivel a Melodifestivalen műsorvezetői általában szokták egy párszor mondogatni. Ő is. Merthogy Ő lesz az! Fontos hozzátenni, hogy az SVT holnap reggel 9 óra 30 perckor egy élő közvetítéssel jelenti be azt a 28 indulót, aki Svédország képviseletéért énekel majd jövőre.

Jövő héten újabb hírekkel várunk Titeket. Addig is szép hetet mindenkinek!