Eheti program

YAY! – mondják a spanyolok; új fejezet kezdődik a Dalban; és bővül a 2016-os mezőny az osztrák, a dán, az olasz és a svájci indulóval! Eheti program.

Múlt héten…

ESP Spanyolország kiválasztotta, kit és milyen dallal küldenek az Eurovízióra: Barei fogja képviselni őket a Say Yay! című dallal.

Ezen a héten szombaton folytatódik a válogató Finnországban (20:00), Izlandon (21:00), Litvániában (20:00), Svédországban (20:00) és Ukrajnában (18:00), vasárnap pedig Lettországban (20:25); 13-án elhangzik végre élőben is az írek dala, a Sunlight. Pénteken bemutatkoznak a román válogatón induló dalok, és szombaton Észtországban is elkezdődik a válogató.

HUN Mindezek mellett a Dal elérkezett a középdöntőkhöz, szombaton már arról döntünk, hogy ki kerüljön a TOP8-ba!

Az eheti mezőnyben lesz:
Agárdi Szilvi – It is Love
Benji – Kötéltánc
B the First – You Told Me That You Loved Me
Karmapolis & Szécsi Böbe – Hold On To
Kállay Saunders Band – Who We Are
Mushu – Uncle Tom
Oláh Gergő – Győz a jó
Petruska – Trouble In My Mind
Tolvai Reni – Fire

Addig is, az elődöntős produkciókat itt tudod értékelni. (És azt se felejtsd el, hogy 27-én élőben tudod nézni más ESC-fanokkal együtt a Döntőt!)

De ez nem minden! Négy további indulóról hull le a lepel:

AUT Ausztria a facebookon szavaztatott be plusz egy dalt a mezőnybe, pénteken 20:15-kor tűzik műsorra a válogató műsort. A döntőben 10 dal vesz részt.

Ausztria Magyarországhoz hasonlóan az első elődöntőben fog szerepelni Stockholmban.

DEN  

Szombaton kerül képernyőre a 46. Dansk Melodi Grand Prix, azaz a dán válogató, szintén 10 dallal.

ITA  

A tavalyi bronzérmes Olaszország szombaton rendezi meg a Sanremo Fesztivál döntőjét, szám szerint a 66-ikat! 20 előadó közül kerül ki a végső győztes, aki utazhat Stockholmba. Kedden indul a válogatás, minden napra jut belőlük egészen a szombati döntőig.

Az olaszok tavaly megnyerték az Eurovízió előtti OGAE-szavazást, valamint a sajtó díjat.

SUI  

Ősszel és decemberben a svájciak elég nagy betekintést engedtek a válogatójukba, de végülis leszűkítették 6 résztvevőre a mezőnyt. Ők is szombaton mérettetnek meg, 20:10-kor, a ESC 2016 – Die Entscheidungsshow műsorban.

Minden döntő követhető lesz az eurovision.tv oldalán, de ha figyelitek a MEF facebook oldalát, ott is kitesszük a pontos linkeket, amint elérhetővé válnak.