Eheti program

Itt a február! Sűrűsödnek a naptárbejegyzések, hiszen egyre több helyen kezdik meg a dalok válogatását. Szombat este indul a MEF szavazása, de lássuk, még mi vár ránk a héten…

A múlt héten kisorsolták, hogy melyik ország melyik elődöntöben fog indulni/szavazni, valamint megtudtuk, hogy az idei Eurovízió szlogenje a Come Together, a logója pedig a pitypang. (De ha egy külföldi szeretné megtanulni magyarul a virág nevét, echte a gyermekláncfűt fogom neki megtanítani… – szerk.)

Ezen a héten egy dalt biztosan kapunk, mégpedig…

ESP Spanyolország egykörös válogatóját tartják hétfőn, azaz ma este 22:15-től. Élőben lehet majd követni az Objetivo Eurovision 2016-ot ezen a linken.

6 dal fog vetekedni a nemzetközi zsűri, a nézők és a stúdióban ülő ítészek (Loreen, Edurne és Carlos Marín) kegyeiért. De többek között színpadra lép a D’Nash is.

A hét végére beindul a nagyüzem:

Szerdán kiderül, hogy Grúzia melyik 5 dal közül választja ki azt, amelyiket Stockholmba viszi majd Nika Kocharov és a Young Georgian Lolitaz. (végeredmény február 15-én)

Szombaton elindul az UMK (Finnország), Izlandon a Söngvakeppnin, Svédországban a Melodifestivalen és az ukrán nemzeti válogató is.

De folytatódik a válogató Litvániában és vasárnap Lettországban.

Na és persze jön az utolsó elődöntő Magyarországon!

HUN  A Dal harmadik elődöntőjének mezőnye:

Agárdi Szilvia – It Is Love
B The First – You Told Me That You Loved Me
Berkes Olivér & Tóth Andi – Seven Seas
Gájer Bálint – Speed Bump
Horányi Juli – Come Along
Ív – Love Kills Me
Nika – Emlékkép
Parno Graszt – Már nem szédülök
Petruska – Trouble In My Mind
Singh Viki – Katonák

A dalok linkjei elérhetőek itt.

Az elődöntő után indul a MEF szavazás, ami majd eldönti, hogy melyik 4 dal közül kerül ki az idei OGAE Second Chance Conest indulója! A szavazáson az összes élő produkciót kell majd értékelni. (A szavazáson a regisztrált tagok szavazata súlyozottan fog számítani.)