Barbara Dex-díj: megvan az idei győztes!
Kategória: Fun, szavazás

Az Eurovíziós rajongók világszerte leadták online voksukat, íme az eredmény!

Mindenek előtt szögezzük le: nem a ruha teszi az embert! Viszont a Barbara Dex-díjnál csak az számít!

Összesen 2221-en szavaztak arra, hogy melyik előadónak állt a legelőnytelenebbül a ruhája a stockholmi Eurovízión.

5. helyezett: Bosznia-Hercegovina

A komoly témájú performanszban a hűtő/fűtő takaró vagy az az alatt lévő ruhák a hölgyeken 127 szavazót győzött meg arról, hogy az idén visszatérő bosnyákokat illetné a díj.

4. helyezett: Bulgária

Hiába a slágergyanús dal, ha Poli Genovát úgy öltöztették fel, mint aki egy rajzfilmből bújt elő, ráadásul világító ledekkel a ruháján. 140 szavazatot kapott.

3. helyezett: Svájc

Rykka pontjai állítólag a performansza elején füstöltek el – mármint szó szerint. A frizura/hajszín sem biztos, hogy hátráltatta a Barbara Dex szavazáson elért “sikerében”. 201 szavazat.

2. helyezett: Németország

Az idei másik rajzfilmhősünk, sőt, manga-képregény főszereplő Jamie-Lee Kriewitz 335 szavazatot kapott. Feltehetően rásegített a színpadkép is, a díszletként megjelenő lila fák a zöld lézerekkel.

1. helyezett: Horvátország

Nina Kraljić a 3 perces száma alatt ruhát váltott. Egyik érdemesebb volt a díjra, mint a másik. A vörös szőnyegen bemutatott ruhája sem volt kevésbé érdemes a díjra. Elsöprő fölénnyel, 770 szavazattal nyert. Az 1997 óta kiosztásra kerülő Barbara Dex díjat a 23. helyet elérő horvátok most először kapták meg.

Jövőre a Barbara Dex díjat már nem az eddigi holland weboldal fogja szervezni, hanem belga kollégáik veszik át a feladatot.

forrás: eurovisionhouse.nl

 
  1. LoZo szerint:

    bevallom, a 77 szavazatban az én egy szavazatom is benne van. 😉