2016.02.27. – Ilyen volt a #WatchTogether buli
Kategória: A Dal, Bulivan, Dal 2016, MEF

Egy hete szombaton volt a Dal döntője, ezért a MEF bulit szervezett, ami végül is felülmúlt minden várakozást.

A helyszín a Madrid Café Budapest, az időpont 2016. február 27. este 6 óra. A bulira nem csak Budapestről, hanem vidékről, sőt Bécsből is érkeztek. A MEF kereste az OGAE Second Chance Contesthez a Rest of the World indulóit az elődöntők lefutása óta, az este ennek a szavazásnak az eredményhirdetésével kezdődött.

Ezután az időben érkezők részt vettek az Eurovíziós Kvízjátékban, ami a rendezvény nemzetköziségére való tekintettel kétnyelvű volt, igény szerint magyarul vagy angolul hangzottak el a kérdések. A kérdésekre csak a legelvetemültebb fanok tudtak jól válaszolni, végül a Dal döntő előtti reklámszünetre fejeztük csak be. Az egyenes kiesés rendszerben működő Kvíz során még kevésbé volt jellemző a klikkesedés, hiszen a játék során szemtől szembe nyílt lehetőségünk megmérettetni általános eurovíziós műveltségünket új emberekkel.A győztes Luke volt, aki így egy Dal 2016 CD-nek örülhetett, a második helyezett Regő pedig – tisztes helytállása végett – utólag választhatott a MEF “Kincstárából”: Lena Taken by a Stranger CD-vel rövidített meg bennünket.

A játék végeztével már csak egy reklámszünet volt hátra az adásig, így mindenkinek lehetősége volt bekészülni étellel-itallal, szabad asztalt és szimpatikus asztaltársaságot találni, ha még nem tette, mert 19:40-től minden tekintet a tévére szegeződött. Természetesen ezúttal is adtunk feladatot a résztvevőknek: mindenkinek egy szavazólapon sorrendet kellett felállítania a nyolc finalista között, melynek eredményét még azelőtt kihirdettük, hogy kiderült volna, ki képviseli hazánkat Stockholmban. Talán nem okozott senkinek nagy meglepetést a helyszínen megjelentek győztesének kiléte, azonban a Parno Graszt – szoros küzdelemben megszerzett – ezüstérme feltétlenül megsüvegelendő teljesítmény. Mivel köreinkben is Freddie volt tehát a kedvenc, általánosságban mindenki üdvözölte a valódi győztest és a közvélekedés szerint igen jó esélyünk lesz ismét szép eredménnyel zárni májusban, “a nagyszínpadon”.

Az adás végeztével kezdetét vette a hajnalig tartó karaoke-party, melyet a Party for Everybody magyar nyelvű “mű fordítása” nyitott. A “több év alatt” megalkotott dalszöveg természetesen csak ritmusában, dallamában és refrénjében emlékeztetett az eredetire, így az egyébként is szórakoztató dal különösen nagy sikert aratott és mindenkit kellően felbátorított arra, hogy nyugodtan mikrofont lehet ragadni és a – rendkívül közvetlen, valószínűleg már sok mindent megélt – “DJ-t” megkérni, hogy az általunk választott eurovíziós dalt betegye. Több kiváló (és kevésbé kiváló) egyéni és közös produkciónak lehettünk szem- és fültanúi, tehát summa summarum, ha a MEF legközelebb bulit hirdet, akkor gyere!

A jelenlévő már regisztrált, illetve leendő MEF tagoknak köszönjük, hogy eljöttek, hiszen Tőletek lett ez a buli igazán jó!