Zéró toleranciát hirdetett az EBU!
Kategória: ESC

Az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) megelégelte az Eurovízióval kapcsolatos álhírek terjedését és komoly jogi szankciókkal fenyegeti azokat a médiumokat, akik valótlant írnak.

Dr. Frank-Dieter Freiling, az Eurovízió Referencia csoport feje kifejtette: “az interneten számos komoly és komolytalan portál foglalkozik a Dalfesztivállal, de mégis olykor elszaporodnak az álhírek, a hazugságokat és nettó hülyeségeket tartalmazó cikkek.

Ez hihetetlenül káros, hiszen szándékosan vagy sem, de számos követőt vezetnek félre, és utólag nagyon nehéz helyreállítani ennek vagy annak a rönoméját. Ezért mostantól minden jogi eszközt bevetünk azok ellen a médiumok ellen, akik valótlant írnak le, vagy a forrást nem jelölik meg pontosan!

Persze megesik, hogy a forrásuk tévedett, ilyenkor nyilvánvalóan lehet korrigálni és a szerkesztői gárda is tisztára moshatja magát.”

Mi a MEF-nél tökéletesen egyetértünk, hiszen tudjuk, hogy sokan csak a fejlécet olvassák el, így a cím és a hír mögötti részletek már kimaradnak számtalan olvasónál. Ezért is igyekszünk mindig mindent kompakt módon összefoglalni.

A mai nap különösen veszélyes e téren, hiszen Húsvét ide vagy oda, az interneten megszaporodnak az április 1-i átverős cikkek! Egyet például most olvastál végig!

Forrás: …