Tandi Flórának híre van a magyar ESC fanoknak!
Kategória: interjú

Tandi Flora neve a hazai (és francia) ESC rajongóknak nem ismeretlen, egy vele készült interjút juttattak el hozzánk és tettük ki örömmel. #WoW!

Balogh Péter írása

Tandi Flora magyar énekesnő, akinek a tavalyi eurovíziós francia nemzeti válogatón drukkolhattunk, idén Málta sztárjával, a rutinos Eurovíziós Ira Loscoval énekel duettet. Ira Losco első ízben 2002-ben képvislete Máltát 7th Wonder című dalával, mellyel majdnem megnyerte a dalversenyt, majd tavaly Stockholmban a Walk on water-rel 12. lett.

A két énekesnő Máltáról küldött videóüzenetet rajongóiknak, melyben elárulják, egy közös dalon dolgoznak:

A részletekről Florát kérdeztük.

Hogyan jött a duett ötlete Ira Loscoval?

Minden éveben nézem az Eurovíziós Dalfesztivál közvetítéseit, és mindig szavazok is. Tavaly nem hallgattam meg a dalokat előre, csak a műsorból ismertem meg őket. Málta dala, Ira hangja nagyon megfogott, a szavazatommal is Máltát támogattam. Eközben már zajlottak a lemezem munkálatai, és a duett születése közben jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ezt vele énekelném el. Az életemben nem ritka, hogy külföldről választok alkotótársakat, duettpartnereket, így felvettem a kapcsolatot Ira menedzsmentjével.

Hogyan fogadták a megkeresésed?

Nyitottsággal és érdeklődéssel. A menedzsere, Howard is nagyon kedves, és Ira is egy visszafogott, bájos nő. Megtehetné, hogy legyenek allűrjei, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy Elton John-nal vagy a Maroon5-val énekelt. Amint megérkeztem Máltára, az első autó, amit megláttam, a Magnum jégkrém kisbusza volt, amelyre Ira Losco volt életnagyságban felmatricázva. A dalai folyamatosan szólnak a rádiókból, nincs olyan máltai, aki ne tudná, ki ő. Nyilván a közeg kisebb, de ő ott egy igazi díva. Érdekelte a közreműködés, meghallgatta a duett demóját és azt mondta, tetszik neki, vágjunk bele. Így született meg a What If.

Ki a dal szerzője?

A dalt Molnár Gábor szerezte, a dalszöveget Kotsy Kriszti írta. Érdekes egyébként, ezt Irának is montam, hogy ő és Gábor ugyanazon a színpadon álltak tavaly Stockholmban, hiszen Gábor volt az egyik vokalistája Freddie-nek.

És Neked továbbra is vágyad az Eurovízió színpadán énkelni?

Persze, ott van a listán, de nem stresszelek rajta, görcsösen azért nem akarom. A francia válogatót szerintem újra megpróbálom majd, de Eurovízió minden évben van, nekem ez nem sürgős.

Mikor hallhatjuk a duettet Irával?

A lemezem májusban jelenik meg, amelyen már hallható lesz, de mivel a What If-hez klipet is tervezünk forgatni, egyeztetni kellett a naptárainkat, mikor lenne alkalmas a rádiókba pozícionálni a dalt. Éppen ezért kinéztük az őszi hónapokat, amikor klipet is forgatunk hozzá.

Máltán vagy Magyarországon?

Erről majd a koncepció dönt, de örömmel mutatnám meg neki Magyarországot, ha már én is eltöltöttem pár csodás napot az ő szülőföldjén.