Találkoztunk Freddie-vel
Kategória: Bulivan, ESC, ESC 2016, MEF

Április 10-én délután, Budapesten, egy V. kerületi kávézóban a Magyar Eurovíziós Fanklub tagjai találkoztak a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál magyar résztvevőjével, Fehérvári Gábor Alfréddel, azaz Freddie-vel, akit valószínűleg már senkinek sem kell bemutatni.

Madura Máté beszámolója

Február végén ő nyerte meg A Dal című hazai válogatóversenyt, és májusban ő képviselheti hazánkat a stockholmi kontinensviadalon. Sok dologról sikerült vele beszélnünk a délután folyamán. Többek között elmesélte, hogy hogyan zajlik neki a felkészülési időszak. Mivel a produkciója majd csak az Globe Arena színpadán lesz először teljes egészében kész állapotban, így konkrétan nincs is mit készülnie rá. A dalt már számtalanszor előadta, így azzal nem lesz problémája.

Az akusztikus formációjával a Freddie Trióval járja jelenleg az országot, és ad élő koncerteket. Hétfőn indult Tel-Avivba, ahol részt vett az Israel Calling elnevezésű eurovíziós elő-bulin. Fontos vízkeresztségen esett át így Freddie, hiszen nemcsak, hogy részt vett egy kifejezetten a Dalfesztiválra hangoló eseményen, hanem először repült is – amitől egy kicsit tartott. Izraelben kedden este lépett fel, ahol előadta a „Pioneer” című dalát.

Április 26-án este az Akváriumban a Nagyszínpad című tehetségmutató elődöntőjében fog koncertet adni – ez lesz az utolsó koncertje az indulás előtt. Stockholmmal kapcsolatosan elmondta, hogy mindent szeretne az újdonság erejével ott megélni, nem akarja, hogy gondolatban negyvenszer lejátssza a dolgokat, mielőtt azok megtörténnének. Kitért arra is, hogy márciusban nagyon jó hangulatban telt a felvezető kisfilmjének a forgatása. Az SVT azon team-je, akik Magyarországot is filmezték, elsőnek Budapestre jöttek, így nálunk kezdték meg a munkájukat.

Úgy látja, hogy a versenyszervezők is számolnak a dalával, hiszen jó helyet kapott a fellépési sorrend kialakításánál. Elmondása szerint elsőnek nem lövik el a legjobb számokat, de a negyedik hely az pont tökéletes. Az idei verseny dalaiból még nem hallott sokat, többségüket kedden, Tel-Avivban, illetve a stockholmi arénában fogja először látni, de az eddigiek alapján kifejezetten tetszik neki az örmények száma. Számára az az elsődleges cél, hogy az összes olyan dalt megelőzze a szavazás során, amelyeket jónak tart, illetve, hogy az elért eredményére büszkék legyenek a magyarok, hiszen ezen a versenyen ő az egész országot képviseli. Összességében egy nagyon kellemes vasárnap délutánt tölthettünk el, és mindannyiunk nevében, akik ott voltuk szerintem kijelenthetem, hogy Freddie egy nagyon közvetlen, tisztelettudó fiatalember, és mindezek mellett kiváltképp tehetséges is és méltó módon fogja képviselni Magyarországot a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Képek hamarosan a galériánkban.