OGAE Second Chance Contest – péntek éjfélig tudsz szavazni!
Kategória: A Dal, Dal 2016, OGAE, szavazás

Az OGAE Second Chance Contestben a Rest of the World csoport idén biztosan magyar dalt indít, a megfelelő induló kiválasztásához a MEF asszisztál. A szavazás péntek éjfélkor zárul!

Mint azt már korábban megírtuk, az idei Second Chance Contestben a Magyar Eurovíziós Fanklub jelentős mértékben közreműködik a Rest of the World (RoW) részvételében: az első felvonás az, hogy A Dalban indult 30 produkciót 4-re szűkítjük, így akár olyan dalra is fordulhat a reflektorfény, ami az első körben kiesett és a RoW tagjai nem is figyeltek volna fel rá. A 4 továbbjutó közül a RoW tagjai választják ki az indulót.

Mivel a Second Chance Contestben csak olyan dalok indíthatók, amik nem nyerték meg a nemzeti válogatót (de indultak rajta), 5 dalt keresünk valójában. Az 1-4. helyezett közötti sorrendet nem fogjuk publikálni, amíg a Second Chance Contest (valamikor ősszel) le nem megy. Az 5. helyezett pedig arra az esetre kell, ha a TOP4-ben végez a Dal győztese, azaz Magyarország idei Eurovíziós indulója. A szavazáson a MEF regisztrált tagjainak voksai háromszoros súllyal számítanak be, holtverseny esetén is az ő szavazataik döntenek. Ha ez sem dönt, akkor az összes holtversenyes dallal megnöveljük a RoW-nek továbbküldött dalok számát.

A szavazás eredményhirdetése élőben fog megtörténni, a #WatchTogether bulin (most szombaton este 6 órától, a Madrid Café & Barban). Természetesen vasárnap itt is ki lesz hirdetve az eredmény.

A két hete tartó szavazás tehát péntek éjfélkor zárul, és jelen állás szerint az 5. helyen holtversenyben van két dal. Ha még nem szavaztál, akkor itt számítunk a voksaidra!