OGAE Szavazás 2016 – félidős részeredmény
Kategória: OGAE, szavazás

Javában tart az OGAE éves szavazása az idei indulókról, 45 országból már csak 23 eredményére kell várnunk. Lássuk, mi a jelenlegi részeredmény?

A magyar szavazatokat is tartalmazó Rest of the World eredménye elsőként jelent meg az online táblázatban, ahol követni lehet az eredményeket. Újdonság idén, hogy a szavazók létszáma is megjelenik a táblázatban – bár ez nem befolyásolja a végeredményt. Azt már tudni lehet, hogy Bulgária és Moldova sajnos nem vesz részt a szavazáson.

Jelenleg 17 ország még nem kapott egyáltalán pontot: Albánia, Fehéroroszország, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Dánia, Finnország, Grúzia, Németország, Görögország, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Hollandia, Románia, Svájc és az Egyesült Királyság. Némelyik meglepő, némelyik kevésbé, némelyek meg hogy-hogy nincsenek ebben a listában?

A TOP10:

10. helyen áll Ausztria 43 ponttal, Luxemburg és Szlovénia adta nekik a legtöbb, 7 pontot.

9. helyezett jelenleg Ukrajna 53 ponttal, Lengyelország nekik adta a 12 pontjukat.

8. Lettország 54 ponttal, Svájc 7 pontja a legmagasabb pontszám, amit kaptak.

7. helyen áll Magyarország, 59 pontos a Pioneer – Oroszország és Szlovákia 12 pontot adott, Csehország nyolcat, a Rest of the World pedig 7-et… Rajtuk kívül Albánia, Fehéroroszország, Ciprus, Olaszország, Luxemburg, Lengyelország és Spanyolország top tizes listájára fért fel a magyar dal.

6. Spanyolország 65 ponttal: Portugália 10 pontja a legmagasabb, amit kaptak.

5. helyen áll Bulgária szintén 65 ponttal, de több országtól kaptak pontot, mint a spanyolok. A legmagasabb pontszám Horvátországtól érkezett: 7.

4. Olaszország 76 ponttal – ők is a horvátok pontjainak örülhetnek a legjobban: 10 pontot kaptak tőlük.

3. helyezett, tehát dobogós Ausztrália 140 ponttal. Törökországtól és a Rest of the Worldtől kaptak 12-12 pontot.

2. helyen áll 170 ponttal Oroszország: Albánia, Örményország, Fehéroroszország, Dánia, Görögország, Luxemburg és Szlovénia is 12 ponttal jutalmazta a dalukat.

Jelenleg az élen Franciaország áll 198 ponttal: Horvátország, Ciprus, Csehország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svájc 12-12 pontot adott.


Ez azt jelenti, hogy a még megszerezhető (akár) 276 ponttal bárki nyerhet, bár van olyan ország, ahol még nem is fejeződött be (vagy el sem kezdődött) a szavazás. Azaz, a pontok megjelenítésében nincsen semmilyen dramaturgiai megfontoltság, így jó eséllyel a most dobogósok valamelyikének a győzelmére lehetne bátrabban fogadni.

A Pioneer a nagyon sűrű üldözőbolyban van, de már most túlteljesítette a tavalyi magyar eredményt – eddig 59 ponttal jobb…

forrás: OGAE