OGAE Second Chance Contest 2016 – magyarok?
Kategória: MEF, OGAE, szavazás

Az OGAE Second Chance Contesten az OGAE tagklubok a nemzeti válogatókon indult, de nem győztes dalokat nevezhetnek. Igen ám, de a MEF bár jelentkezik OGAE-tagságra, de arról a döntés később születik meg, mint a nevezési határidő a Second Chance-re… De mégis van rá mód, hogy ne maradjunk ki a jóból!

Elöljáróban, íme a 2015-ös Second Chance Contest és az eredményvideó:

“Show”:

Eredmény:

Az OGAE Rest of the World (RoW) – mint az a klub, amelyik az önálló tagklubokkal nem rendelkező országokat tömöríti, így tehát Magyarországot is – (szinte) kizárásos alapon magyar dalt fog indítani. A lehetőségek közül Bosznia-Hercegovina, San Marino és Ausztrália belső választással dönt az indulójukról, de a grúz és a magyar válogató közül a magyar dalok valamelyike fog részt venni.

A RoW részvétele idén valójában a MEF-fel közös indulás lesz. Mindkét klubnak előnyös ez a helyzet, hiszen a MEF egyébként sehogy sem vehetne részt, tekintettel arra, hogy a nevezési határidő korábban lesz, mint a felvételé. A RoW-nak azért éri meg, mert a legnagyobb szakértők segítik őket a dalválasztásban: a magyar fanok! Mi!

Konkrétan az alábbiak fognak történni:

  1. A 30 dalból a MEF kiválaszt 4-et, és ebből a 4-ből választja ki a RoW az indulót. Az előválasztás menete online szavazás lesz, a MEF tagoknak illetve a facebook csoport tagjainak lesz elérhető. A MEF regisztrált tagjainak szavazata ugyanakkor háromszoros értékű lesz. (Regisztrálni itt lehet.) A szavazás a 3. elődöntő után, február 7-én kezdődik (miután minden dal elhangzott élőben), és a Dal döntője előtt (február 26.) zárul.
    A dalokat összeszedtük egy csokorba, innen kényelmesen elérhetőek.
  2. A Second Chance Contest szavazásán a RoW és MEF tagok együtt szavaznak, minden személy egyenértékűen.
  3. A RoW pontbemondását a MEF készíti.
  4. Amennyiben a RoW által indított magyar dal nyer, a 2017-es Second Chance Contestet a két klub együtt szervezi. Ilyenre (közös szervezésre) a ’86 óta tartó sorozatban még nem volt példa.

A többi OGAE szavazáson (Second Chance Retro [1973], Song és Video Contest) sikeres felvételi esetén önállóan vehet részt a MEF, mint OGAE Hungary. Az idei indulókról szóló OGAE szavazáson (OGAE Poll) a MEF nem vehet részt saját jogán, de amennyiben a RoW engedi, a tagjaink szavazhatnak azon is – nincs erről egyelőre megállapodás – tavaly MEF nélkül is szavazhattak a magyar fanok, nekik köszönhetően a RoW-nél Boggie a 11. lett. (Egyébként saját országra nem szavazhatnak a klubok, de a RoW speciális helyzetéből fakadóan tavaly a magyarok ezt megtehették.)