OGAE Second Chance Contest 2016 – Eredmény
Kategória: OGAE, szavazás

Nem tegnap volt, hogy szavazhattunk a Second Chance résztvevőire, de alapos számolgatás után meg van az eredmény! Hogy szerepelt a Who We Are?

A Second Chance Contestre már tavasszal le kellett adni a nevezést, de akkor még a MEF nem volt az OGAE tagja (májusban nyertünk felvételt). Ezért a “Rest of the World” részeként, szoros együttműködésben történt az induló kiválasztása és a szavazás is.

Az alábbi videóból kiderül minden, a szokásokhoz híven egy komplett show-t kaptunk. A videó alatt pedig kegyetlenül kivesézzük az eredményt.

(Ja, és ha kedvet kaptál szavazgatni: tart a Video Contest is, ahol még nyerhetsz is, ha szavazol.)

A végeredmény

Tehát, nyert Lengyelország és a Cool Me Down 277 ponttal, ebből 7 pont tőlünk érkezett. Utánuk az általunk 12 ponttal jutalmazott svédek végeztek, majd Izrael következett (nekik 10 pontot adtunk).

A “házigazda” olaszok lettek a negyedikek (tőlünk nem kaptak pontot, a szavazásunkon 14. helyen végeztek). Ötödik helyen zárt a Hungry Hearts Norvégiából (8 pont tőlünk). Ezután pedig holtverseny Észtország és Magyarország között, de mivel az észtek több országból kaptak pontot, a Who We Are hivatalosan a hetedik lett.

A győztes lengyelek csupán két országtól (Oroszország és Észtország) nem kaptak pontot, mindenhol máshol legalább a 8. helyen zártak. Érdekesség, hogy Norvégia ugyanannyi országból kapott pontot, mint Németország, de a 51 ponttal többet gyűjtött a Laika.

12 pontok: Lengyelország 11 országban végzett az élen; Svédország 6 helyen, Olaszország és Ukrajna 5-5 maximum pontot gyűjtött be. Izrael háromszor, Norvégia kétszer, az Egyesült Királyság pedig egyszer örülhetett a 12 pontnak.

A magyar eredmény

Összesen 22 országból kapott pontot a magyar dal, ebből 4 dobogós helyezés volt: 8-8 pont érkezett Németországból és Írországból; 10-10 pont pedig Belgiumból és Ukrajnából.

A szomszédokat tekintve: Horvátország és Szlovákia nem vett részt. Szlovénia és Románia 7, Ausztria pedig 6 pontot adott. Szerbiában sajnos nem jutott a tízbe a magyar dal – ezúttal.

Összességében pedig: hála – megint – Kállay-Saundersnek, újra átélhettük, milyen a magyar dalt a tabella élén látni. Még ha csak egy ideig is! 33 induló között a hetedik hely is szépen csillog, büszkék lehetünk rá.

Jövőre pedig a most győztes lengyelek szervezik. Ebben a versenyben ez lesz az első alkalom, hogy ők rendezhetnek, tűkön ülve, lóval és borral várjuk! Gratulálunk Lengyelországnak a győzelemhez és Olaszországnak a szervezéshez!

(Video Contest!)