MEF: Eurovíziós Nap (2017. február 18.)
Kategória: Bulivan, Dal 2017, ESC, MEF, OGAE

Február 18-án eurovíziós napot tartott a Magyar Eurovíziós Fanklub: délelőtt élőben nézhettük végig A Dal döntőjének főpróbáját, este pedig „némi” étellel és itallal felszerelkezve kivetítőn követtük figyelemmel az eseményeket. Miután mind a 10 ujjunkon lerágtuk a körmünket, egy hatalmas bulival zártuk a napot.

Balatoni Dóra beszámolója

A MEF tagjaiból álló csapattal vágtunk neki délelőtt az MTVA székházának, ahol rövid (na, jó, kissé hosszú…) várakozás után beengedtek bennünket a stúdióba. Még el sem foglaltuk a helyünket, máris Tóth Gabi jelent meg a színpadon. Ebből egyből tudtuk, ő lesz majd az est első fellépője, bár ezt (a teljes rajtsorrenddel egyetemben) természetesen hétpecsétes titokként kellett őriznünk az adás kezdetéig. Ugyanez vonatkozott a fotókra és videókra: amit ott készítettünk, elvileg csak a műsor után hozhattuk nyilvánosságra. Az előadók egytől egyig elképesztően énekeltek élőben (mindenki kétszer próbált, kivéve Radics Gigit, akinek elég volt egy alkalom is), kifejezetten viccesre sikerült Závodi és Berkes Olivér „tüzes” próbája (bár a zongoraégetést ezúttal nem próbálták ki), ahogyan az is, amikor a háttértáncosok Tóth Gabi arcát véletlenül teljesen beterítették a bordó lepellel. Az énekesnő nem bírta ki nevetés nélkül, újra kellett kezdenie az előadást.

Élményekben gazdagon hagytuk el a próba helyszínét, ami után mindenkinek maradt egy kis ideje szusszanni egyet, majd este 6-kor (immár kiegészülve újabb arcokkal) újra összegyűltünk a Gastro Bistróban, hogy kezdetét vegye a WatchTogether buli. Az izgalmak rögtön az elején elkezdődtek: kvízkérdésekkel döntöttük el, ki tud a legtöbbet az Eurovíziós Dalfesztiválról. A játék során sokszor olyan kérdéseket kaptunk, amely még a két lábon járó „Eurovízió-lexikonokat” is megizzasztotta. A győztes végül megérdemelten vehette kézbe A Dal 2017 CD-t.

Kihirdették továbbá a Fordítóverseny és az OGAE Second Chance Contest szavazás eredményét is, valamint kiderült, hogy júliusban a MEF (aka. OGAE Hungary) is részt vesz Berlinben a Eurovision Weekend alatt megrendezésre kerülő OGAEVision Song Contesten!

Pontban fél 8-kor kezdetét vette a várva várt döntő, amelynek legizgalmasabb része kétségtelenül a zsűri pontozása volt. Feszülten figyeltük, hogyan osztják ki a pontszámaikat, majd kiderült, kik jutottak be a Top 4-be. Talán mondanunk sem kell, a társaság nagy része igencsak felhördült az eredmények láttán… Volt itt mindenféle érzelem: csalódottság, felháborodás, no és persze öröm is, hiszen azért akadt olyan is, akinek a kedvence bejutott a négybe. Ezután következett a szavazás, mindenki a telefonjára tapadt, majd miután kihirdették a győztest, Pápai Jocit, kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság, amelyen természetesen kizárólag eurovíziós dalok szóltak!

Bárki kérhette kedvencét a Dancing Lasha Tumbai-tól egészen a Hajde Da Ludujemóig, de persze nem maradhattak ki A Dal idei versenydalai sem. A lassan szállóigévé vált „Adjatok egy kanalat…” mondatot olyan hangosan énekeltük az éjszaka közepén, hogy arra valószínűleg fél Budapest felébredt… Szuper buli volt, sokáig emlékezni fogunk rá!

adalwtg_051.jpg megjelenítése