Ma este első elődöntő
Kategória: ESC 2017

Hangulat- és helyzetjelentés Kijevből

A ma esti elődöntő tegnapi próbája nem volt bakiktól mentes, de várhatóan ezeknek már nyoma sem lesz a mai élő showban. Meggyőző produkciót tudott nyújtani Azerbajdzsán, Portugália, Svédország, Moldova és Finnország, ugyanakkor némiképp csalódást okozott Belgium és Montenegró. A belga lány az utolsó részt Kaliopizza el, Slavko pedig az egészet. Ettől függetlenül akár mindketten továbbjuthatnak.

Tegnap vették fel a ma bemutatandó részleteket is a spanyol, a brit és az olasz dalhoz. Utóbbi az ülő szektoroknál lévő önkénteseknek rengeteg munkát adott, hiszen a nézők közül többen táncolni kezdtek… Ja igen, az arénába nem lehet bevinni enni- és innivalót, valamint nem lehet felállni, és a “koncert alatt csak a szünetekben van lehetőség kimenni”.

Ahogy a rajongók zöme, az arénába a hangulat sem érkezett még meg: félházon voltunk tegnap este, annak is a jó része helyi volt – ők viszont csak akkor lelkesedtek be, ha a műsorvezető ukránul mondott valamit, illetve, amikor Jamala meg Monatik a színpadra lépett.

A sajtószavazás még tart, egyelőre így néz ki az állás:

Összességében a bulikról annyit, hogy tegnap elfogyott a sör hajnali 2-re. A vodka nem, úgyhogy senki sem maradt szomjas. Kevésbé az alkoholról beszélve (Kijevben szinte az “Alcohol is Free”), a Euroclub nagyon exkluzív helyen van, a buli óriási (hála a német-holland-osztrák-stb. DJ-knek), viszont eddig még mindig csak ígéret maradt pl. a ruhatár…