Ma este döntő!
Kategória: ESC 2017

Helyzet- és hangulatjelentés Kijevből.

Az időjárás eléggé kibabrált az emberekkel: vasárnap a vörös szőnyegnél attól tartottunk, hogy napszúrást kapunk a 25-30 fokban, szerdán viszont már 0 fok volt. Ennélfogva valakinek a megfázástól, valakinek a sok bulizástól nincs hangja, és természetesen van olyan is, akinek mindkettőtől.

A második elődöntőről három dolgot emel ki mindenki: Jana Burceska eljegyzése, az észtek kiesése, és az, hogy a második elődöntőre klasszisokkal jobb show-t raktak össze, mint az elsőre – és a döntőre!

Ma este ugyanis kapunk egy elképesztően látványos zászló show-t, az intervalok viszont messze nem érik el a Love Love Peace Peace szintjét: fellép Ruslana, Jamala és ONUKA az új számaival. És kapunk 3 recap-et is. Ja, és megjelenik Verka Serduchka is, ezúttal élőben, na meg szokás szerint a Junior is kap promót a Kórusverseny mellett.

Ugyanakkor a mezőny erős, az eredményhirdetés biztosan izgalmas lesz. Minden bizonnyal jól fogunk szórakozni, még akkor is, ha elmarad a csütörtökitől valamelyest – de ezt inkább döntse el mindenki maga, hogy igazam van-e vagy sem.

Az esélyekről szólva: habár még mindig messze az olasz dal a legnépszerűbb, szinte egybehangzó a vélemény arról, hogy egyáltalán nem biztos a győzelmük. Portugália és Bulgária is odaérhet szürke eminenciásként.