Laza hetünk lesz. Ja nem!

A múlt heti dömpinget nem múlja felül az eheti dal-eső, hiszen válogató döntők alig lesznek, viszont dal-bejelentéseknek nem leszünk híján. Két hét, és meg lesz a teljes mezőny (elvileg)!

A múlt heti dalokat nem sorolom most fel, az összeset megtaláljátok itt. (Ciprus, Németország, Egyesült Királyság, Norvégia, Szlovénia, Moldova, Finnország, Lettország és last minute Franciaország mutatott be dalt az elmúlt egy hétben – remélhetőleg nem viccel meg senki, amíg ezt a bejegyzést írom…)

Egy kivétel azért mégis van: A Dalt a Pioneer nyerte – csak a jegyzőkönyv kedvéért, ezt biztosan tudja már mindenki. Ezúton is gratulálunk és sok sikert Stockholmban!

Az eheti program:

CZE Elvileg februárra ígértek dalt a csehek, ha ezt be akarják tartani, akkor még ma be kell jelenteniük az indulót és a dalt. Erre semmilyen jel nem mutat eddig, de a franciák is váratlanul tették ugyanezt – bár lehet, hogy ők csak véget akartak vetni a pletykáknak.
ARM Örményország szintén ezen a napon fogja bemutatni a LoveWave-et, Iveta Mukuchyan dalát.
AUSISR Csütörtökön jelenti be az ausztrál indulót az éppen ott turnézó Conchita. Izraelben 4 dal jutott a Rising Star jellegű, HaKokhav HaBa döntőjébe, ami csütörtökön kerül adásba. A korábbi évektől eltérően, nem csak az előadó derül ki, de a dal is.
MNENED Az egyik leghosszabb ideig Hollandia dalára kellett várni: már kora ősszel bejelentették, hogy Douwe Bob fogja képviselni az országot, de dalt csak pénteken társíthatunk a neve mellé. Régóta tudjuk azt is, hogy Montenegrót a Highway fogja képviselni, kevésbé régóta, hogy a Real Thing című dallal. De azt, hogy mit takar a cím, csak pénteken mutatják meg.
ESTPOLRUS Erre a hétre kevés tényleges döntő jut, de az észteknél lesz ilyen: megúszták a szuperszombatot, hiszen az utolsó középdöntő és a döntő között volt egy hét pihenőjük. Az Eesti Laul 2016 döntőjében 10 dal versenyzik. Lengyelországban 9 dal mérettetik meg az egy adásos válogatóban, köztük a ’94-es büszkeségük, Edyta Górniak, valamint a NAPOLI együttes, akik ugyanezzel a dalukkal az idei fehérorosz válogatón is próbálkoztak már… Oroszországot Szergej Lazarev fogja képviselni, a dala szombaton lesz bemutatva.
ROU Románia Nagybányán tartja a döntőjét vasárnap, de pénteken már meghallgathatjuk a dalokat az elődöntő során.