Kijevből jelentjük: nem volt egyszerű a próba, de jó show lesz ma!
Kategória: ESC 2017

Helyzet- és hangulatjelentés a 2. elődöntő előtt.

A szerdai első próbák óta folyamatosan azt hallgatjuk, hogy “Helló, te ír vagy? Nem? Olasz? Bolgár? Ja, hogy magyar! Fúú, nagyon erős a produkciótok, tutira ott lesz a döntőben!” És ezt nem udvariasságból mondják, és vannak néhányan, akik felismerik elsőre a magyar zászlót.

Viszont, a kint lévő magyarok (sajtósok, fanok, sőt, még a delegáció néhány tagja is) nem mernek bátor kijelentést tenni a továbbjutást illetően, hiszen a finneket is mindenki továbbjutónak várta kedden… Ugyanakkor Jociék produkciója tényleg erős, de tudjuk, hogy az Eurovízión bármi megtörténhet.

A sajtós szavazáson momentán (csütörtök délelőtt) így áll a sajtós szavazás:

Ez még estig változhat, itt lehet a friss/végleges eredményt megnézni.

Spoiler veszély! Ez lesz ma este

Egy autentikus nyitójelenet négy klasszikus Eurovízió győztes dallal az utóbbi 12 évből.

Egy elcsépelt poénnal indított, de amúgy jól felkonferált Origo.

Verka Serduchka 2. rész (1990-től napjainkig) – remélhetőleg a részvételének évét kijavítják, a próbák alatt még 2008 volt a képernyőre írva (skandallum!).

Az interval részbe egy olyan tánccsoportot láthatunk, akiket – személyes vélemény – jobb volt élőben látni, mint a képernyőn.

A tegnap esti próba során a (kamu) továbbjutók kihirdetése nem volt zökkenőmentes. Elpróbálták azt, hogy várni kell az eredményekre, így Timur a Green Roomban vagy három delegációhoz (pl. a magyarhoz is) odament csevegni. Aztán Tilla és Ördög Nóra megirigyelheti azt, ami ezután jött: kb. 3 percig csak az idegölő időhúzás ment, mire bejelentették végre az első országot. Egészen a kilencedikig nem is volt probléma, akkor viszont San Marino-t mondták, de a magyar zászló jelent meg a sorban. Az utolsó továbbjutó bejelentése előtt még egy kicsit húzták az idegeket és bejelentették, hogy upsz, nem egyezik a képernyő a mondottakkal – szóval a kiírás a helyes, Magyarország a továbbjutó. Majd a tizedik továbbjutó: San Marino (zászló stimmel a képernyőn), de a kamera a románokat mutatja.

A jelenetsor alatt a sajtóközpontban kínjukban vagy sem, de folyamatos volt a röhögés. Ilyen az élő show alatt remélhetőleg nem lesz. Azért is írtuk le ezeket a bakikat, hogy lássátok, miért kell ennyi próba, mennyi mindent tesznek meg akár pár óra alatt a korrigálásért.