Kedvenc Dal Projekt 2016: Végeredmény!
Kategória: Kedvenc Dal

Matematikai fejtörő: 1438-ból 60-ból 12-ből 1. Mi az? Persze, hogy az idei KDP végső győztese, az az Eurovízión elhangzott dal, ami a magyar fanok kollektív kedvence lett 2016-ban. Eredmények!

A tavalyi szavazás-maratonhoz képest idén rövidítettünk a formátumon. A 2015-ös elődöntős mezőnyből 48 dal kiemelt volt, hozzájuk csatlakozhatott 12 “új” dal, amiket a júliusban lehetett benevezni. Szeptemberben, az Elődöntő már a tavalyival egyező lebonyolításban zajlott: 6 csoportban 10-10 dal közül a 2-2 legtöbb voksot kapó dal jutott a novemberi Döntőbe. Itt a tizenkét dalt minden szavazónak rangsorolnia kellett. Ezáltal kialakult a végeredmény.

Az alábbi videóból kiderül, hogyan jutottak az egyes dalok be, vagy éppen tovább.

Érdekesség, hogy a nemzetközi zsűri nélkül a nevezési fázisból nem jutott volna be idei dal – ami aztán a Döntőbe is bejutott.

A Döntő végeredménye

Gratulálunk a győztes dalnak és előadójának!

Az már az Elődöntők eredményei után kiderült, hogy a kedvenc magyar dalunk – ismét – a Running lett. A másik párhuzam a tavalyi évvel az, hogy a dobogón ugyanaz a három dal foglalt helyet. Jövőre is lesz KDP, megint egy kicsit (vagy nagyon) másképp.

Minden szavazónak köszönjük a részvételt, különösképpen a Nemzetközi Zsűri tagjainak!