Junior ESC 2017: elindult az online szavazás!
Kategória: JESC, szavazás

Az idei Junior Eurovíziós Dalfesztivál vasárnap lesz, de már most elkezdődött az online nézői szavazatok begyűjtése. TE is szavazhatsz!

A JESC november 26-án 16 órakor kezdődik, a házigazda a grúz főváros, Tbiliszi lesz. Idén (is) változik a szavazás menete: a 16 induló pontjait 50%-ban a nemzeti zsűrik (szakmabelik és gyerekek) adják, 50%-ban pedig a nézők, akik a világ bármely pontjáról, online szavazhatnak. Azaz, a magyarok is! Az online szavazás magával hozott még valamit, ami Eurovíziós körökben egészen furcsán hangzik: lehet szavazni a saját országra is. (Erre különösen érdemes lesz figyelni vasárnap…)

Hogyan szavazhatsz?

Két körben. Az első kör pénteken 18 órakor indul, és közvetlenül a vasárnapi show kezdetéig, 15:59-ig tart. A https://vote.junioreurovision.tv/ oldalon, a már lezajlott próbák felvételeiből nézhetsz meg egy-egy részletet, majd szavazhatsz a kedvencedre. Ezután egy hosszabb, egyperces részletet is megnézhetsz a próbákból. A második kör 15 perces lesz, az élő adásban akkor indul az a szavazás, amikor lement mind a 16 produkció.

A vasárnapi show-t online is követheted a https://junioreurovision.tv/ oldalon. Mivel nem veszünk részt a versenyen, a magyar közmédia egyik csatornája sem sugározza a műsort.

Az már eldőlt, hogy a győztes kilététől függetlenül, a 2018-as Eurovíziónak Minszk fog otthont adni.