Interjú: Valentina Monetta és Jimmie Wilson
Kategória: MEF

A San Marinót negyedjére képviselő Valentina Monetta ezúttal duettben, Jimmie Wilsonnal lép az Eurovízió színpadára. Velük beszélgettünk.

Vámos Tamás interjúja

MEF: Jimmie, 10 éve költöztél Európába, jelenleg Németországban élsz.

Jimmie: Igen, de sajnos Magyarországon még nem voltam, de kifejezetten rajta van a bakancslistámon.

Valentina: Majd hívjatok meg minket az OGAE Hungary következő Eurovíziós bulijára, és akkor ez megoldódik.

MEF: Na igen, Valentina, akkor kapásból legalább 4 Eurovíziós dal előadása megtörténhet élőben, meg amennyit még másoktól énekeltek el. Apropó, már csak egyszer kell visszatérned az Eurovízióra, és Te leszel az egyedüli rekorder a részvételek számát illetően. A legkisebb országból érkezhet a legnagyobb dalverseny királynője.

Jimmie: Én vagyok a legszerencsésebb fickó: a királynővel énekelhetek egy színpadon, egy legenda, Ralph Siegel dalát.

MEF: Valóban! Esetleg helyettesíthetnélek is szükség esetén..? Igaz, énekelni nem tudok. Egyébként ahhoz mit szóltok, hogy egyesek szerint a “Spirit of the Night” a felesekre utal?

Jimmie: Neeeem. De attól függ, hogy ki hogyan értelmezi.

Valentina: Mindenki másképpen értelmezi. Amit számunkra jelent, azt megjelenítjük a színpadon. Szórakozz, élvezd a zenét, a társaságot ami körül vesz, valamint légy nyitott, tiszteld a különbözőségeket, ezzel tedd semmissé ugyanazt. Csak lépj ki, légy nyitott, találkozz másokkal, rengeteg, rengeteg pozitív jelentése van a dalnak.

MEF: Valentina, elég sok tapasztalatod van az utóbbi évek Eurovízióiról. Összehasonlítva őket, mi volt ugyanaz, és mi az, ami idén új?

Valentina: Különböző országok, különböző kultúrák. Ami mindenhol ugyanaz volt, a színek és az érzések, amik körülvettek, és az izgalom, mielőtt a színpadra lépek. Rengeteget tanultam például arról, hogyan legyek egyre professzionálisabb, hogyan tegyem oda a szívem-lelkem és hogyan tiszteljem a zenét – ami már nem egyszer megmentette az életemet. Ami idén más, a legpozitívabb értelemben az, hogy Jimmie Wilson a duettpartnerem.

MEF: Tegyük fel, hogy San Marino megnyeri az Eurovíziót. Meg tudná az ország rendezni?

Valentina: Miért ne? Semmi sem lehetetlen, bármi megtörténhet – pláne, ha az Eurovízióról van szó.

Jimmie: Természetesen meg tudná rendezni! Valentináéknak óriási kertjük van, mindannyian elférnénk, és Valentina remek szakácsnő!

Valentina: És természetesen minden magyart sok szeretettel várunk majd, azokat meg pláne, akik csütörtökön néznek minket és szavaznak ránk!

Jimmie: Valamint még azelőtt, idén július 20-án San Marinoban az élő zenés szabadtéri koncertünkre, hatalmas show lesz!