Hírcsokor ’18 – Mindenki a fedélzetre!

A második kávé mellé, esetleg ébredés utánra, vagy a tanórák közti szünetben: itt egy csokor hír

 

🇬🇪 Grúzia előadót választott, aki nem más, mint Iriao! A várhatóan a jazz és a grúz népi dallamok világába kalauzoló dalt a későbbiekben mutatják majd be, erről is természetesen be fogunk számolni.

🇨🇿 A Česká Televize nyilatkozata szerint több, mint 400 dal érkezett be Prágába, melyből saját nemzeti döntőjükön választják ki indulójukat. A szavazás aránya 50-50 lesz a zsűri és a nézők közt, pontegyenlőség esetén pedig a nézői szavazatok döntenek majd.

🇲🇪 A crnogorác televízióhoz ennek kevesebb, mint tizede, csupán 31 dal érkezett – ezek fognak részt venni a Montevizija 2018-as változatában. Belső zsűrijük ezt a számot 5-re redukálja, és a február 17-ei műsorban dönt róla kizárólag Montenegró lakossága, zsűri nélkül.

🇩🇪 Az Unser Lied Für Lissabon 6 előadó közt dönti el, ki képviselje Németországot. Az előadók: Ivy Quainoo, Ryk, Michael Schulte, The voXXclub band, Natia Todua és Xavier Darcy. Berlinben egy háromnapos dalíró tábor keretein belül 15 dal- és szövegíró komponálja meg azt a hat dalt, amiket az előadókra finomhangolnak, s alakul ki a verseny végleges mezőnye. Reméljük, hogy a német fanok nem az utolsó előtti helyet fogják kitörő örömmel fogadni jövőre.

 

A kávé elfogyott, becsengettek, a hírcsokornak is vége. Legyen szép napotok!