Hírcsokor ’18 – Mindenki a fedélzetre!

Már csak pár adag van a töltött káposztából, de hírből van jó sok. Ezeket hoztuk Nektek!

Először is mindenkinek békés, boldog karácsonyt szeretnénk kívánni, és Eurovíziós dalokban gazdag új évet! 🙂

És akkor jöjjenek a hírek:

🇦🇱 Albánia szokásához híven december végén, egészen pontosan december 23-án a Festivali i Këngës keretén belül kiválasztotta lisszaboni indulóját, aki nem más, mint Eugent Bushpepa! Az erről szóló YouTube videót itt találjátok.

🇸🇲 San Marino is bejelentette 11 döntősét a 1in360 válogatóban. Twitter bejegyzés a bejelentésről a ezen linken. Az elkövetkező hónapokban ebből a 11 indulóból választják majd a ki a miniállam képviselőjét.

🇪🇪 Az észt ERR televízió közzétette dalai teljes verzióját. Ezeket itt tudjátok meghallgatni, az Eesti Laul hivatalos oldalán.

🇵🇱 A lengyel köztévé is bejelentette, hogy hasonlóan sok más országhoz képest, ők is egy nemzeti döntővel választják ki jövő évi indulójukat. A Krajowe Eliminacje résztvevőit február 6-án jelentik be majd, a műsor dátumát később tudjuk meg.

🇪🇸 A január 2-án esedékes Operacion Triunfo döntőjét öt előadó fogja elérni. Jelenleg még 9-en vannak versenyben, ők a következők: Agoney, Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra, Cepeda, Miriam, Nerea valamint Roi.

🇷🇴 A román köztévé, a TVR nyilvánosságra hozta a Selecţia Naţională versenyzőit. Az előadókat, dalcímeket és zeneszerzőket tartalmazó táblázatot itt, a dalokat pedig itt tudjátok megtekinteni.

Köszönjük a figyelmeteket, további szép hetet és boldog új évet kívánunk minden kedves MEF tagnak és ESC rajongónak!