Hírcsokor ’18 – Mindenki a fedélzetre!

Már csak egy hét karácsonyig! Újabb csokor hír az előző hét eseményeiről.

 

🇫🇷 A France 2 elárulta, milyen keretek közt választják ki idén indulójukat. A Destination Eurovisionon két 9 fős elődöntőt követ majd egy nyolcas döntő. A résztvevőket csak az elődöntők előtt pár nappal hirdetik ki.

🇮🇹 A 2018. február 6-tól 10-ig tartó Sanremoi Dalfesztvál  mezőnyében több ismerős nevet is látunk: Luca Barbarossa, Riccardo Fogli, Enrico Ruggeri,  valamint Nina Zilli. A húszfős mezőnyből február 10-én hirdetnek gyűztest, aki képviselheti Olaszországot Lisszabonnban.

🇱🇹 A litván nemzeti döntő, az ő saját Eurovizijos Dalfesztiválukra több, mint 50 előadótól több, mint 100 dal érkezett be az LRT-hez. A show-t mindenki nézheti rögtön a karácsonyfa bontása után;kezdésének időpontja  január 6!

🇷🇸 A vagy jó helyet elérő, vagy döntőről épp lecsúszó Szerbia nemzeti televíziótársaságához, a RTS-hez 75 dal érkezett, ami az ország képviseletéért küzd a Beovizija 2018 alkalmával. A show-ról több információ később érkezik, de biztató, hogy 2007-től 2009-ig, a Beovizija három évében egy döntő első, egy hatodik és egy elődöntős 10. helyet ért el az ország

 

Ennyi történt előző héten, szép hétfőt és hetet mindenkinek!