Eurovíziós Tábor – így érezte magát Getty Kaspers!
Kategória: interjú, Tábor

Az Eurovíziós Tábor díszvendége volt Getty Kaspers, az 1975-ös Eurovízió győztese. Ilyen volt a Tábor az ő szemszögéből. Interjú. Üzent Csonka Bandinak és minden magyar ESC fannak!

MEF: A miénk volt a megtiszteltetés, hogy 3 teljes napot töltöttél az Eurovíziós Táborban. Hogy tetszett?

Getty: A helyszín csodálatos volt, közel a Balatonhoz és a programok jól szervezettek, tele meglepetésekkel és igazán kellemes volt mindezt együtt csinálni.

MEF: Elárultad nekünk, hogy a Táborral egy időben élt egy meghívás Poli Genova részéről is, de inkább hozzánk jöttél.

Getty: Egy kicsit sajnálom is, meg nem is, nem volt egyszerű döntés, de a Ti meghívásotoknak eleget tenni hálásabb feladat volt. Igazán meg szerettem volna ismerni az OGAE hálózat magyar szekciójának tagjait, plusz a Ti meghívásotokban szerepelt tüzijáték is.

MEF: A táborlakók sok-sok történetet meghallgathattak tőled, amire bizonyára hosszú ideig emlékezni fognak. De Te milyen emlékeket fogsz őrizni a Táborról?

Getty: A kiváló szervezés és a sok szórakoztató pillanat, amit együtt éltünk át. A Ki Mit Tud? és előtte a tábortűz, ahogy ültünk, ettünk-ittunk és beszélgettünk egy csomót a félhomályban!

MEF: A Táborban sok MEF taggal találkoztál. Mi a benyomásod róluk?

Getty: Mint egy nagy család! Csupa udvarias és kedves ember. Például, amikor megérkeztünk, kiszálltunk a kocsiból, és azon nyomban ott voltak páran, hogy segítsenek a bőröndökkel, de a többi nap is hasonlóan telt.

MEF: Néhány napot Budapesten is töltöttél. Hogy tetszett? Milyen szuveníreket szereztél be?

Getty: Gyönyörű. Befizettük magunkat egy buszos városnézésre, illetve még két hajókázósra is. Voltunk a Budapest Eye-on, megnéztük a Bazilikát és a cipőket a Duna-parton. Utóbbi kifejezetten nagy hatással volt rám. Szuveníreket nem szoktunk venni, de minden városban elmegyünk a helyi HardRock Caféba és veszünk egy pólót – meg persze sört.

MEF: Mivel lehetne újra rávenni, hogy Magyarországra látogass?

Getty: Most voltam először mind a Balatonnál, mind Budapesten. Meg van a bájuk, hogy elgondolkozzunk azon, hogy a jövőben is jöjjünk ide nyaralni.

MEF: Te vagy az egyik legkedvesebb és legnyitottabb ESC fellépő, akivel eddig találkoztunk. Adódik a kérdés: hol lehet majd újra látni Téged a közeljövőben?

Getty: Múlt hétvégén kaptunk meghívást Ilse DeLange-tól a Tuckerville Fesztiválra, úgyhogy szerdán fogjuk a sátorfánkat és egy hónapon át Hollandiában fogunk utazgatni.

MEF: Mit üzensz a táborozóknak? A magyar fanoknak? Csonka Picinek?

Getty: Először is Andrásnak: tetszik a Ding Ding Dong és nagyon klassz lenne, ha legközelebb vele is találkozhatnék. Szívből kívánom, hogy amikor legközelebb jövök, a magyar OGAE még nagyobb családdá növi ki magát.

Nagyon jól éreztem magam, mindenkinek köszönöm az élményt!