Eurovision Youth Painters 2016 – Budapest a házigazda!
Kategória: Uncategorized

Idén decemberben rendezik meg először a Eurovision Youth Painters versenyt, ahol 4-16 éves korosztályból küldenek rajzoló vagy festő tehetségeket az induló országok. A házigazda Budapest lesz, a szervezők látványos showt ígérnek.

A Eurovision Youth Paintersről egyelőre nem sokat tudni, csak annyit, hogy december 6-án lesz megrendezve. A Youth Dancershez hasonlóan, egy nemzetközi szakmai zsűri fog dönteni a végső győztesről.

Nem megerősített (belsős) információk szerint a műsorban szerepet kap a Mikulás is, műsorvezetőnek pedig más csatornától fog “kölcsönkérni” valakit a közmédia. A helyszín a festői környezetben lévő, városligeti Vajdahunyad vára lesz.

Már jelezte részvételi szándékát Bosznia-Hercegovina, Izrael, Norvégia, Franciaország, Portugália és San Marino. Utóbbiakat Valentina Monetta 14 éves unokahúga fogja képviselni.

Az is bizonyos, hogy a házigazda magyarokat az ötéves ifj. Tóth Lacika képviseli. A legjobb alkotásait filctollal készítette eddig, de anyukája elmondása szerint a versenyen (ehető) zsírkrétával fog indulni.

forrás: Bolondok Napja