ESC2017 Heti Hírek

Meg van a grúz és a fehérorosz induló, válogatott Litvánia. Ezen a héten az Egyesült Királyság és Finnország is kiválasztja a dalt, amit Kijevbe küld. Folytatódik A Dal.

Magyarországon a veronai busztragédia áldozatainak tiszteletére elmaradt – több más szórakoztató műsorral együtt – a szombati válogató. Pótlásáról várhatóan holnap (kedden) ad tájékoztatást az MTVA, természetesen azonnal beszámolunk róla.

Múlt hét

Pénteken a grúzok kezdték a válogató műsorukat, ahol 25 versenydalt mutattak be. A győztes a közönségnél második helyet elérő, de a zsűrinél taroló Tako Gachechiladze dala, a Keep The Faith lett, így őt láthatjuk viszont a májusi versenyen.

Fehéroroszországban a zsűri és a tévénézők nem ugyanazt a műsort látták, legalábbis a pontozás a szöges ellentéte volt egymásnak: a közönségkedvenc PROvokatsiya a zsűritől egy deka pontot nem kapott, így csak negyedik lett. Viszont szakmai grémium favoritja 6 pontot is kapott a nézőktől, így itt is a zsűri akarata érvényesült, a NaviBand utazik Kijevbe. Daluk címe: Historyja majho žyccia (Életem története).

Litvániában lement a harmadik forduló. A 2014-es ESC-résztvevőjük, Vilija Matačiūnaitė csak a 9. helyen zárt, így kiesett. A fordulót Greta Zazza nyerte Like I Love You című dalával.

https://www.youtube.com/watch?v=lEtyjkZPe-c

Az eheti program

Pénteken, 20:30-kor kezdődik a Eurovision: You Decide, azaz az Egyesült Királyság válogatója. A 6 résztvevő dal ide kattintva érhető el. A háromtagú szakmai zsűriben Bruno Toniolli koreográfus, tévés személyiség, CeCe Sammy hang- és előadói tréner, tévés személyiség, valamint Sophie Ellis-Baxtor, fogalom fog ülni. Érdekesség, hogy a BBC az előválogatóba bevonta a brit OGAE tagjait.

Másnap, szombaton rendezik az finn válogatót, az UMK-t. Idén egy fordulóban mérkőzik meg tíz produkció a kijevi indulásért. A show és a szórakozás garantált, a versenydalok között nem is egy „WTF” kategóriás kapott helyet. Műsorvezető: a csókkirálynő, Krista Siegfrid.