ESC2017 Heti Hírek

Beindult 2017, a litván válogató, két kizárás idehaza – ez volt a múlt héten. A héten indul A Dal!

Görögország az előzetes tervekkel ellentétben mégis tart előválogatót, még ha csak egy kicsikét is. Németországban pedig nyilvánossá vált az Unser Song 5 résztvevőjének neve, bár a dalokat még mindig homály fedi. Csütörtökön, január 12-én Spanyolország kiválasztja a wildcardos résztvevőjét a február 1-i döntőjére. A jelöltek: Javián – No Somos Heroes, Fruela – Live It Up és LeKlein – Ouch!

Litvániában megkezdődött tíz hetes válogató. Az első héten 12 dal mutatkozott be, többek közt Sasha Song (2009) is, Never Felt Like This Before című dalával. Továbbjutott, bár a fordulót nem ő, hanem Edgaras Lubys nyerte és a Could It Be?.

https://www.youtube.com/watch?v=3k6akeSxSqU

Most szombaton újabb 13 versenymű mérettetik meg, de ezzel egy időben számunkra valami egészen más fogja lekötni a figyelmünket.

Ugyanis indul A Dal 2017!

Igyekeztünk minden lényeges tudnivalót összefoglalni a Dal-os oldalunkon. Meghallgatható most már az összes induló, készülhetnek a toplisták!

A múlt hét viharos volt: miután bejelentették a Jetlag visszalépését, még aznap (hétfőn) felröppent a videó Szabyest júliusi koncertjéről, ahol előadta a Dal harmincas mezőnyébe bejutott számát is. Ez azonban a verseny szabályaival nem volt összeegyeztethető, így szerdán bejelentették az énekes kizárását.

Sajnos hat nappal az indulás előtt még mindig nem tudjuk, ki mikor lép színpadra. Ebben szerepet játszhattak a fenti események is. Amint okosabbak leszünk, jelentkezünk!

A kérdés addig is adott: melyik az #adalamitdudolsz?